Szakít a hagyományos kialakítással a kétrészes bicikliülés, hogy megoldjon egy régi problémát 2024 / 06 / 18 / Bobák Zsófia

Az ausztrál ataraxyBSC céget egy céllal alapította Robin Macan, azzal, hogy véget vessen a biciklizés kényelmetlenségének, ami a legelhivatottabb kerékpáros számára is fájdalmassá változtathatja az élményt egy idő után. Macan a legnagyobb problémát a bicikliülésben látta, amiből léteznek már ugyan kifejezetten ergonomikus, futurisztikus és 3D-nyomtatással készült verziók is, de közös jellemzőjük, hogy fix struktúrájuk miatt előbb vagy utóbb elkezdhetik nyomni az ember hátsó felét. A megoldás: a flexibilis, mozgatható, kétrészes ülés. A vabsRider hasonló egy hagyományos üléshez, de elkülönülő jobb és bal oldali egységei révén, amelyek követik a csípő és lábak mozgását, máshogy közvetíti a nyomást és segít abban, hogy az ülőcsontok helyett inkább a combcsont kapja a terhelést. A speciális berendezést júniusban mutatták be és egyelőre csak azok próbálhatták ki, akik részt vettek a cég által tartott három nyílt nap valamelyikén, de a tervek szerint októberben elkezdődik az első példányok kiszállítása a vásárlókhoz. A vabsRider radikális megoldásnak tűnhet, de valójában ennél extrémebb ötletetek is láttak már napvilágot, például a mesterséges intelligencia által tervezett DAIMON "biciklideszka", ami tényleg messzire visz a szokásos kerékpárkiegészítők világától. (Fotó: ataraxyBSC)
Ilyen lesz a Kia új elektromos járműve
Ilyen lesz a Kia új elektromos járműve
A PV5 első verzióját már tesztelik, várhatóan 2025-ben jelenik meg.
Az elektromos autók nem csak elvesznek, hanem adnak is energiát, ha kell
Az elektromos autók nem csak elvesznek, hanem adnak is energiát, ha kell
Elektromos autók táplálták energiával az ausztrál villamosenergia-hálózatot egy áramszünet alatt.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.