Számítógépes animáción kel életre az ötszáz évvel ezelőtti, török-kori Budapest 2023 / 04 / 22 / Felkai Ádám

A projekt mögött az E-History Történelmi Animációs Egyesület áll, és mint Baltavári Tamás, az egyesület elnöke fogalmazott: „Tudunk néhány magyar családról és magyar lelkészről is, de az évtizedek alatt az oszmán birodalomból érkező szlávok, szerbek, bosnyákok, örmények, zsidók költöztek a helyükre, és családjuk is követte őket. A török megszállás ellenére törökök sem éltek itt sokan az akkori Budán és Pesten. Tudjuk, milyen népek költöztek ide a török hódoltság korában, és az is tudható, ők hogyan építkeztek. Az már nem egyértelmű, Budán és Pesten mennyire uralhatták a török jegyek az építészetet, mennyit hagytak meg a korábbi gótikus elemekből és mennyire befolyásolja az utcaképet például a szerb betelepülők építészeti stílusa, csúcsosabb, zsindelyes házaikkal. Végül is miért építkeztek volna másképp, mint ott, ahonnan érkeztek? Ezért majdnem biztos, hogy a délszláv és a középkori magyar és németes jegyű építészeti stílusok keveredhettek az akkori Pest utcáin” A videó egyébként várostörténeti kutatáson és néprajzi kutatásokon alapul, de időnként a fantáziájukat is segítségül hívták a készítők. Akárhogy is, érdekes összevetni a mai Budapestet az ötszáz évvel korábbival, amelyet a félhold uralt. (Forrás: HelloMagyar)
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Emberi agyat nyomtattak, ami úgy viselkedett, mint a valódi megfelelője
Emberi agyat nyomtattak, ami úgy viselkedett, mint a valódi megfelelője
A 3D-nyomtatott agyszövet sejtjei fejlődés közben ugyanolyan kapcsolatokat hoztak létre egymással, mint a valódi emberi agyban és a betegségekre is hasonló módon reagáltak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.