Személyszállító drónokat tesztelnek Kínában
Személyszállító drónokat tesztelnek Kínában
2019 / 12 / 02 / Justin Viktor
Kanton város méreteit nehéz elképzelni, ha még nem jártunk igazi megapoliszban. Próbálkozzunk talán annak mentén, hogy szűken vett területe 7,3 -szor nagyobb Budapestnél, vagyis olyan, mintha a fővárosban 168 kerület lenne 23 helyett. És itt is meg kell oldani a közlekedést a 15 millió lakos számára.

Nem csoda hát, ha Dél-Kína legnagyobb városi központjában a szállítási módszerek többrétegűek. Az első réteg egy szerteágazó metróhálózat, amely hosszabb, mint a New York-i metró. A második réteg a föld felszínén több gyorsforgalmi útból és a várost keresztező fő autópályákból áll, amelyek elterelik a forgalmat. A harmadik réteg a föld feletti vasútvonalak és vertikálisan tagolt útpályagyűrűk örvénye, amelyek rövidítésként  és alternatív útvonalakként szolgálnak a torlódások leküzdésére. Hamarosan egy negyedik réteg is kiépülhet a levegőben repülő EHang utasszállító drónokból, az emberek és csomagjaik szállítására.

Közel hárommillió személygépkocsival Kantonban az első három réteg már nem elegendő. A város robbanásszerű kereskedelmi és gyártási növekedést él át, ami azt jelenti, hogy a tehergépjármű-útvonalak mentén a dugók egyre csak hosszabbodnak. Emiatt az ingázók utazása csigalassúvá válik, a lökhárítók szinte egymásba érnek. Számukra az apró kompakt helikopterek és személyszállító drónok flottájának gondolata valóságos megváltás lehet.

A helyi tech startupként indult EHang, épp ebben igyekszik segíteni. Autonóm légi járművei 2021-re a tervek szerint megtöltik majd a zsúfolt kínai metropolisz égboltját. A társaság drónokkal és mini helikopterekkel is rendelkezik, amelyeket alacsony magasságban terveznek közlekedtetni a város főútjai felett. Ez a megoldás elszállíthatja az embereket és csomagjaikat a célállomásokra.

Az EHang által tesztelt alacsony magasságú légi szállítási szolgáltatás új szállítási paradigmát hozhat. A társaság dokkolóállomások és helipadek klasztereit építheti ki a függőleges felszálláshoz és leszálláshoz, hogy az emberek a város bármely részén fel- és leszállhassanak.

A céget Hu Huazhi alapította, akinek az az ötlete támadt, hogy egy túlméretezett drónra ülést szereljenek. A saját szavaival:

"Az utasok felpattanhatnak egy drónra a kijelölt belvárosi állomáson, vagy lefoglalhatnak egy repülést az alkalmazásunkban, és a díjak szinte megegyeznek azzal, mintha egy taxit fognának a város közútjain."

A közelgő tesztüzem részeként az EHang segít a helyi tisztviselőknek egy parancsnoki és irányító központ felállításában annak biztosítása érdekében, hogy a rengeteg drón és helikopter biztonságosan és hatékonyan tudjon egyszerre lebegni és repülni ugyanazon a területen.

Az EHang kiterjedt campusán, Kanton külvárosában az elektromos rotorral hajtott prototípusok már több tízezer repülési órát teljesítettek, óriási mennyiségű felvételt és adatot gyűjtöttek az elemzéshez és a biztonsági igazolásokhoz a kormány által ellenőrzött körülmények között.

Az állomásokat stratégiailag helyezik majd el Kanton kereskedelmi övezetében az önkormányzatok támogatásával. A város jó szívvel fogadja az új szállítási módot, mivel a repülő autók korának hajnalaként tekintenek rá. Örömmel válnak úttörővé a légi mobilitás új korszakában.

(Forrás: IntelligentLiving Képek: EHang, Wikipédia)

Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Történet az autóról, ami rádióhullámokból állított elő energiát állítólag
Történet az autóról, ami rádióhullámokból állított elő energiát állítólag
A rádióhullámok a Földön mindenütt jelen vannak – ebből adódik az ötlet, hogy ha ezt energiaként hasznosíthatnánk, akkor nem kellene az eszközeinket tölteni. Ez az elképzelés önmagában nem új, a lépték viszont igen: egy egész autó működtetésére ugyanis sosem tűnt elégnek az így nyerhető energia. Legalábbis nem tűnt annak egészen 2015-ig.
Háromszázezer autón vizsgálták, hogy az elektromos vagy a benzines modellek a megbízhatóbbak
Háromszázezer autón vizsgálták, hogy az elektromos vagy a benzines modellek a megbízhatóbbak
Az amerikai Consumer Reports kutatása szolgált egy-két meglepetéssel.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.



This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.