Szeretnél egy posztert az emberiség összes eddigi Mars-expedíciójának térképéről?

2020 / 06 / 06 / Rácz Tamás
Szeretnél egy posztert az emberiség összes eddigi Mars-expedíciójának térképéről?
A Planetary Society megcsinálta, letöltheted egy szép nagy png-ben vagy pdf-ben.

A Planetary Society egy nonprofit civil alapítvány, amelyet 1980-ban alapított Carl Sagan amerikai sztárcsillagász két társával, Bruce Murray-jel, a NASA rakétakutatási részlegének vezetőjével és Louis Friedmann űrhajózási mérnökkel. Az alapítvány célja a Naprendszer, elsősorban a földközeli objektumok megismerése és az idegen élet kutatása.

A szervezet egyik munkatársa, Emily Lakdawalla most a témában elérhető összes adat felhasználásával egy részletes, látványos, nagyfelbontású, fali poszternek is alkalmas ábrát készített, melyben minden sikeres és nem sikeres Mars-expedíció főbb adatait és landolási vagy lepottyanási helyszínét megmutatta. Na és persze ott vannak a közeljövőben már nagyjából biztosra vehető Mars-támadások információi is.

A poszter letölthető innen egy 9,5 MB-os png-fájlban, vagy innen, 35 MB-os pdf-ben. A képre kattintva pedig nyílik a Planetary Society cikke a projektről:

Kép: Planetary Society'>
Kép: Planetary Society


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Az EU előírta az olcsóbb, akár jótálláson túli szervizelést
Az EU előírta az olcsóbb, akár jótálláson túli szervizelést
Az Európai Parlament megszavazta a javaslatot, ami két éven belül lép életbe a tagországokban.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.