Szinte fotorealisztikus minőségű animáció készült a Starship kilövéséről 2021 / 12 / 01 / Bobák Áron

Bár a SpaceX új űrhajójának az első orbitális tesztjére még legalább januárig várnunk kell, Corey Bassnak köszönhetően már most megnézhetjük, hogyan is fog zajlani egy Starship-kilövés a valóságban. Az animátor a kilövéstől egészen a Super Heavy hordozórakéta visszaérkezéséig mutatja be a Starship útját, a videó hitelességét pedig nagyban növeli, hogy pontosan olyan kamerabeállításokkal dolgozott, amilyeneket a SpaceX szokott használni a valódi kilövések során. A kilövés így is részben az alkotó fantáziáját tükrözi, hiszen ahogy azt Bass is elismeri, egyelőre nagyon kevés konkrétumot lehet tudni arról, hogyan fog működni a Super Heavyt elkapó kar, így ennek bemutatásánál csak a saját elképzeléseire tudott támaszkodni. Az biztos, hogy a 120 méter magas rakétarendszer első útja nem így fog kinézni, ugyanis korábbi információk szerint a SpaceX ezen a teszten meg sem próbálja egyben visszahozni az űrhajót és a hordozórakétát, de Musk szavai szerint már az is sikernek számítana, ha a Starship nem robbanna fel a kilövés során.
1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A “mexikói UFO-múmiák” DNS-ének 30 százaléka egy “ismeretlen fajtól” származik állítólag
A “mexikói UFO-múmiák” DNS-ének 30 százaléka egy “ismeretlen fajtól” származik állítólag
Bármit is jelentsen, hogy ismeretlen faj. Kiderült az is, hogy Neil deGrasse Tysonnak felajánlották, hogy személyesen vizsgálja meg a testeket – de ő ezt a lehetőséget visszautasította. Elmondjuk, hogy miért, és hogy ez miért jelentheti a mexikói UFO-múmia vita bizonyos fokú lezárását.
Felforgathatja a fizikát: Einstein gravitációját egyesíti egy új elmélet a kvantummechanikával
Felforgathatja a fizikát: Einstein gravitációját egyesíti egy új elmélet a kvantummechanikával
A fizika éppen két szimultán közölt tanulmánytól hangos, amelyek egy radikális elméletet közölnek. Az új elmélet következetesen egyesíti a gravitációt és a kvantummechanikát, miközben megőrzi Einstein klasszikus téridő-koncepcióját. Mindez rengeteg mindent helyretenne az Univerzumról alkotott képünkben, többek közt magyarázná a fekete lyukak legrejtélyesebb tulajdonságát is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.