Elkészült a Starship, a világ legmagasabb rakétája

2021 / 08 / 10 / Bobák Áron
Elkészült a Starship, a világ legmagasabb rakétája
Elon Musk a Twitteren osztott meg képeket a SpaceX új űrhajójáról, ami az állvánnyal együtt magasabb, mint a gízai nagy piramis.

Néhány napja már írtunk róla, hogy a SpaceX elkészült a Super Heavy hordozórakétával, ami a Starship-rendszer fontos eleme, hiszen ez fogja Föld körüli pályára állítani a Mars meghódítására tervezett űrhajót. Bár mielőtt levegőbe emelkedhetne, még mind a Starshipen, mind pedig a hordozórakétán további munkálatokat kell végezni, a SpaceX nem hagyta ki a lehetőséget, hogy a két elemet egymásra tegyék, így először láthatjuk, hogyan néz ki a Starship teljes valójában.

Az összeszerelt rakéta összesen 120 méter magas, amivel ez a világ valaha készült legmagasabb űrrakétája, a TechCrunch szerint pedig az állvánnyal együtt a magassága eléri a 145 métert, vagyis magasabb, mint például a gízai nagy piramis. A rakéta méretei az Elon Musk által megosztott fotókon is elég szembeötlőek, de talán ennél is többet mond az a fotó, amit a levegőből készített az RGV Aerial Photography a Boca Chica-i bázison álldogáló óriásrakétáról.

Ahogy említettük, a Starship egyelőre nem megy sehova, azt ugyanis hamarosan szétszedik, hogy ellássák a megfelelő hővédelemmel. A SpaceX-nek emellett a Szövetségi Légügyi Hatóságtól (FAA) is meg kell kapnia az engedélyt a kilövéshez, aminek során - ha minden a tervek szerint halad - a Starship első ízben érheti majd el a Föld körüli pályát.

További cikkek a témában:

Elkészült a Starship 70 méter magas hordozórakétája Elon Musk több fotót és videót is megosztott a Super Heavy Boosterről, ami a Starshippel együtt a valaha készült legmagasabb és legerősebb rakéta lesz.

Nagy lépés mindenkinek: végre nem robbant fel a sikeres landolás után sem Elon Musk Mars-rakétája A Starship ötödik prototípusa immár gond nélkül landolt a sikeres kilövést követően, és utána is egyben maradt.

A NASA döntött: a SpaceX viheti vissza az emberiséget a Holdra Szó szerint, ugyanis az amerikai űrügynökség Elon Musk vállalatát bízta meg a leszállóegység megépítésével.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Megérkeztek a Földre az ősi kőzetek, amelyek akár az élet eredetéről is árulkodhatnak
Megérkeztek a Földre az ősi kőzetek, amelyek akár az élet eredetéről is árulkodhatnak
Az OSIRIS-REx 300 millió kilométerről hozta el a Bennu aszteroidáról gyűjtött kőzetmintákat, majd az értékes rakománytól megszabadulva azonnal tovább is indult egy másik kisbolygó felé.
Nem ébredt fel a történelmi küldetést végrehajtó indiai leszállóegység és holdjáró
Nem ébredt fel a történelmi küldetést végrehajtó indiai leszállóegység és holdjáró
A Chandrayaan-3 misszió során először landolt leszállóegység a Hold déli pólusánál, de a küldetés remélt folytatására lehet, hogy nem kerülhet sor.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.