Szinte fotorealisztikusra javították a GTA 5 grafikáját 2021 / 05 / 17 / Bobák Áron

A Grand Theft Auto V a maga idejében az egyik legszebb játék volt, ami valaha készült, de hiába végeztek a Rockstar Games programozói közel tökéletes munkát, a virtuális Los Santost azért így is elég nehéz lett volna összekeverni a valódi Los Angeles-szel. Az Intel Labs néhány munkatársa most viszont kezelésbe vette a nyolc éve kiadott játékot, és Enhancing Photorealism Enhancement (továbbfejlesztett fotorealisztikus javítás) projektnév alatt gyakorlatilag teljesen valósághűre javították a játék grafikáját. Az erről kiadott tanulmány szerint a programozók a gépi tanulás segítségével oldották meg a feladatot, vagyis a mesterséges intelligencia a Cityscapes nevű adatbázisból építkezve valódi városok elemeiből állítja össze a grafikát. Azt azért hozzá kell tenni, hogy ez nem valós időben történik, vagyis a fotorealisztikus felvételek nem a játék közben készültek, a GTA 5-ből felvett jeleneteket grafikáját utólag javították fel.
Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Elképesztő rekord: a globális netes adatforgalom húszszorosát továbbították egyetlen másodperc alatt
Elképesztő rekord: a globális netes adatforgalom húszszorosát továbbították egyetlen másodperc alatt
Ízlelgessük: 22,9 pebit/s adatátviteli sebesség – ennyit értek el ugyanis japán mérnökök egy új optikai szállal.
Hogyan lesz Magyarországon tízmillióval több fa?
Hogyan lesz Magyarországon tízmillióval több fa?
Ennek járt a végére a legutóbbi Kávézó a világ végén, a radiocafén.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.