Szinte fotorealisztikusra javították a GTA 5 grafikáját 2021 / 05 / 17 / Bobák Áron

A Grand Theft Auto V a maga idejében az egyik legszebb játék volt, ami valaha készült, de hiába végeztek a Rockstar Games programozói közel tökéletes munkát, a virtuális Los Santost azért így is elég nehéz lett volna összekeverni a valódi Los Angeles-szel. Az Intel Labs néhány munkatársa most viszont kezelésbe vette a nyolc éve kiadott játékot, és Enhancing Photorealism Enhancement (továbbfejlesztett fotorealisztikus javítás) projektnév alatt gyakorlatilag teljesen valósághűre javították a játék grafikáját. Az erről kiadott tanulmány szerint a programozók a gépi tanulás segítségével oldották meg a feladatot, vagyis a mesterséges intelligencia a Cityscapes nevű adatbázisból építkezve valódi városok elemeiből állítja össze a grafikát. Azt azért hozzá kell tenni, hogy ez nem valós időben történik, vagyis a fotorealisztikus felvételek nem a játék közben készültek, a GTA 5-ből felvett jeleneteket grafikáját utólag javították fel.
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
A “Ketrecek ketrece” néven emlegetett anyag nem csak a CO2-t köti meg, de egy annál jóval potensebb üvegházhatású gázt is. A tudósok véleménye alapján rendkívül ígéretes felfedezésről van szó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.