Szinte hihetetlen, de a világ legfényesebb elemlámpája tényleg nappalt varázsol az éjszakából 2023 / 02 / 05 / Felkai Ádám

Az elemlámpák királyának nevezik, és hát nem is véletlen. Az IMALENT MS18 a maga százezer lumenjével a legfényesebb elemlámpa a világon, a sugara pedig 1350 méterre is elér. A lámpa egyébként akár közel 15 órán át is képes világítani, természetesen nem végig az iszonyatos lumenszámmal, mivel a fényessége állítható. A 100 ezer és 25 ezer lumen közötti teljesítményt a „Turbo” fokozat jelenti – ezzel nagyjából 52 percen át világíthatunk, és így valóban nappallá varázsolhatjuk a legfeketébb éjszakát, a legsötétebb pincét. A 14 óra és 52 perces üzemidő a legkisebb teljesítményre, 700 lumenre vonatkozik. A szerkezet persze nem túl könnyű, 1,9 kg-ot nyom egész pontosan. Az MS18 kisebb szenzáció az interneten, a Hacksmith csatorna például készített egy ennél is erősebb elemlámpát ugyan, de az a méretei okán inkább „elemreflektor”. Ha pedig valakit az érdekel, hogy lehet-e a világ legsötétebb festékével az MS18-at Batman-hívó kézi-reflektorrá alakítani, az itt megnézheti, de annak, aki épp nincs kattintós kedvében, eláruljuk, hogy nem, nem lehet: a lámpa annyira forró, hogy a denevér embléma elfüstöl rajta. (Forrás: Everydaycarry)
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Az orosz öngyilkos tank
Az orosz öngyilkos tank
A robottank valójában nagyon sok mindenre jó a kamikaze műveleteken túl.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.