Szobadísznek is beillő miniprojektort mutatott be az LG

2024 / 01 / 05 / Bobák Áron
Szobadísznek is beillő miniprojektort mutatott be az LG
Alig négy nap, és Las Vegasban kezdetét veszi a Consumer Electronics Show, ami a kiállított termékek számát tekintve hagyományosan az év legnagyobb technológiai kiállításának számít. Ahogy megszokhattuk, sok gyártó már a hivatalos megnyitó előtt lerántotta a leplet a legújabb termékeiről, és így tett az LG is, akik a legfrissebb tévé- és monitorkínálatuk mellett egy különleges projektorral is készültek a CES-re.

A CineBeam Qube legfeltűnőbb tulajdonsága, hogy rendkívül kicsi: a gyári adatok szerint mindössze 135x135x80 milliméteres méretekkel rendelkezik, amit nagyjából úgy lehet elképzelni, mintha öt DVD-tokot egymás mellé raknánk (bár valamivel még ennél is kisebb). Mivel a készülék mindössze 1,5 kilogrammot nyom, és egy 360 fokban forgatható fogantyúval is ellátták, így projektorokhoz képest meglehetősen könnyen szállítható, a kompakt méret viszont egyáltalán nem ment a képminőség rovására.

A koreai gyártó közleménye szerint az RGB lézer fényforrással ellátott projektor akár 120 colos képátlójú képet is képes kivetíteni 4K-s (3840x2160 pixeles) felbontásban a szoba falára, igaz, mivel a legnagyobb fényereje 500 ANSI Lumen, így ekkora képmérettel már csak éjszaka, vagy jól elsötétített szobában érdemes használni. Az American National Standards Institute (ANSI) által meghatározott érték azt a legnagyobb fényerőt jelöli, amit egy projektor képes kivetíteni; 500 ANSI Lumen esetében a ProjectorScreen kalkulátora szerint 50 colos képátlónál még akár világos szobában is jól látható a kép, viszont 80 colos méretnél már érdemes leengedni a redőnyöket.

A CineBeam Qube-bal kapcsolatban az LG kiemeli, hogy a projektor által megjelenített színtartomány a DCI-P3 színskála 154%-át fedi le, emellett 450 000:1 kontrasztaránnyal rendelkezik és támogatja a HDR10+ szabványt is, vagyis a képminőségre a specifikáció alapján nem lesz panasz. A készüléken az LG-tévéknél megszokott webOS 6.0 okostévé-platform fut, így természetesen a Netflixet, a Disney Plust, az Amazon Prime Videót is tudjuk streamelni rajta, a kényelmes használatról pedig egy automatikus beállítás funkció gondoskodik, amelynek köszönhetően a projektor önállóan képes optimalizálni a fókuszt, illetve a kép elhelyezését és méretét.

(Fotó: LG)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Tizenhat év után újra járt egy lebénult nő és gondolatok útján írtak üzenetet Emmanuel Macronnak egy globális csúcstalálkozón
Tizenhat év után újra járt egy lebénult nő és gondolatok útján írtak üzenetet Emmanuel Macronnak egy globális csúcstalálkozón
Fegyveres robotkutyák és deepfake-eket kreáló programok helyett a mesterséges intelligencia pozitív oldalát láthattuk egy nemzetközi rendezvényen.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.