Szubjektív érzéseink test-térképe egy izgalmas videóban 2020 / 09 / 20 / Justin Viktor

A szubjektív érzések az emberi élet központi jellemzői. Egy kutatásban több Finn egyetem tudósai feltérképezték az „ember érzéseinek fiziológiás terét” 100 alapvető érzésre vonatkozóan, a kognitív és az affektív folyamatoktól a szomatikus érzésekig. Némiképpen minden érzés megterhelő érzelmileg, és a testi és lelki tapasztalatok különbségei összefüggésben állnak. Az érzések öt csoportot alkottak: pozitív érzelmek, negatív érzelmek, kognitív folyamatok, szomatikus állapotok és betegségek, és homeosztatikus állapotok. Összesen 1026 résztvevő vett részt az online felmérésekben, az érzelmek szubjektíven érzett hasonlósága az alapvető érzésdimenziókkal és a megfelelő testi érzések domborzatával társult. A tapasztalatokról egy érdekes, egyértelműsítő videó is készült. (Kép: KwangHo Shin)
Kvantum-fényszabályozáson és Grätzel-cellákon dolgoznak fiatal fizikusok Budapesten
Kvantum-fényszabályozáson és Grätzel-cellákon dolgoznak fiatal fizikusok Budapesten
Rubik Ernő, Krausz Ferenc és Kiss László is tartott előadást a versenyen, ahol a résztvevőknek bonyolult fizikai problémákra kell megoldást találniuk.
A gondolatolvasó mesterséges intelligencia szinte hajszálpontosan képes rekonstruálni, amit látunk
A gondolatolvasó mesterséges intelligencia szinte hajszálpontosan képes rekonstruálni, amit látunk
A holland Radboud Egyetem kutatóinak nem mindennapi áttörést sikerült elérniük a vizuális ingerek dekódolásában, ami akár a vakság kezelésében is egészen új lehetőségeket nyithat.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.