Szubjektív érzéseink test-térképe egy izgalmas videóban 2020 / 09 / 20 / Justin Viktor

A szubjektív érzések az emberi élet központi jellemzői. Egy kutatásban több Finn egyetem tudósai feltérképezték az „ember érzéseinek fiziológiás terét” 100 alapvető érzésre vonatkozóan, a kognitív és az affektív folyamatoktól a szomatikus érzésekig. Némiképpen minden érzés megterhelő érzelmileg, és a testi és lelki tapasztalatok különbségei összefüggésben állnak. Az érzések öt csoportot alkottak: pozitív érzelmek, negatív érzelmek, kognitív folyamatok, szomatikus állapotok és betegségek, és homeosztatikus állapotok. Összesen 1026 résztvevő vett részt az online felmérésekben, az érzelmek szubjektíven érzett hasonlósága az alapvető érzésdimenziókkal és a megfelelő testi érzések domborzatával társult. A tapasztalatokról egy érdekes, egyértelműsítő videó is készült. (Kép: KwangHo Shin)
Egyszerű kísérlet szemlélteti, miért nem érnek semmit a legújabb antibiotikumok sem idővel
Egyszerű kísérlet szemlélteti, miért nem érnek semmit a legújabb antibiotikumok sem idővel
A baktériumok véletlenszerű mutációja az oka annak, hogy elkerülhetetlenül rezisztenssé váljanak a jövőben fejlesztett antibiotikumokkal szemben is. Mindezt egy könnyen megérthető kísérlet szemlélteti.
Az Egyesült Államok halálzónájában jogilag megúszható lehet egy gyilkosság
Az Egyesült Államok halálzónájában jogilag megúszható lehet egy gyilkosság
Egy jogi kiskapu miatt elméletileg lehetséges súlyos bűncselekményt elkövetni, majd per nélkül megúszni a dolgot a Yellowstone egy elhagyatott pontján.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.