Szuper lassú, nyolcszázezer másodpercenkénti képkockás felvétel egy szélvédő gyönyörű pusztulásáról 2021 / 05 / 20 / Felkai Ádám

A The Slow Mo Guys a csatorna saját meghatározása alapján a YouTube tíz legjobb lassításos csatornája közé tartozik. Most pedig elkészítették a leglassabb videójukat, az újonnan beszerzett, Phantom kamerájuk segítségével. A TMX 7510 (a specifikációk ide kattintva érhetőek el) 76 000 képkocka per másodperces sebességgel dolgozik 1280×800 felbontásban, azonban ha ez utóbbi értéket (magasság: height) lejjebb tekerjük, akár a szédítő: 1 millió FPS szám is kicsiholható az eszközből. A mostani videó elején csak picit borotváltak a felbontásból: 1280×736-ra vették le, de így rögtön 82 000-re ugrott a másodpercenkénti képfrissítés – vagyis a Phantom minden egyes másodpercben 82 000 képet készít. Erre szükség is volt, mert az üvegek szédítően gyorsan törnek, sőt -- ahogy az látható -- még így is meghökkentően sebesen törik a szélvédő, különösen ha az eldobott gyertya csigalassú, már-már űrbeli sebességéhez hasonlítjuk. Ezután a magasságot még lejjebb tekerték, immár két számjegy díszelgett a képernyőn, de átkerültünk a százezres FPS tartományba – a képfrissítést végül félmillióban határozták meg, ami mellé kevesebb, mint 1 mikroszekundumos expozíciós idő társult. Csak a mihez tartás végett: a mikroszekundum a másodperc egy milliomod része. Ezután pedig elértük a 800 ezer FPS-t, ekkor az expozíciós idő szintén nanoszekundumokban mérhető. Egyébként ez utóbbi két tesztben nem teljes szélvédőt, de felépítésében ahhoz hasonló üveglapot használtak. 800 ezernél egyébként nagyon szépen látható, ahogy a repedés több irányban is, immár komótosan, végigterjed az üvegen. A törés egyébként olyan gyorsan következik be, hogy a repedés mindössze 145 képen van jelen az elkészült, körülbelül 4 millió kép közül.
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Tudtad, hogy a telefonod képes feliratozni mindent, ami elhangzik körülötted?
Tudtad, hogy a telefonod képes feliratozni mindent, ami elhangzik körülötted?
Ez a mai világban akár ijesztőnek is hathat, pedig a Google által kifejlesztett Azonnali átírás alkalmazás azok közé a dolgok közé tartozik, ami miatt igazán lehet szeretni a technológiát.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.