Teljes tanktemetőt talált egy ukrán drón Oroszországban – íme a felvétel! 2022 / 11 / 27 / Felkai Ádám

A felvétel szeptemberben készült, és egy ukrán Leleka–100 felderítő drón készítette, amely berepült az orosz területek fölé. A területen harckocsik, tarackok és gyalogsági harcjárművek láthatóak – a felvételt az ukrán hadsereg osztotta meg. A „tanktemető” Birjucs városában, a belgorodi régióban, kevesebb mint hét kilométerre az ukrajnai Harkovtól található. Az ukrán hadsereg szerint a területen a sérült járművek javítása, illetve újrahasznosítása folyt – viszont ahogy haladt előre az idő, úgy több jármű érkezett ide, mint amennyi harcképes állapotban távozott. Ennek köszönhető ez a tanktemető látványvilág. Az ukránok amúgy még két ilyen helyről tudnak – akad egy-egy „tanktemető” Golovchino faluban és egy másik Dzsankoj közelében a megszállt Krímben. (Egyébként ilyen helyszínek a határ orosz oldalán már a mostani inváziót megelőző időkből is ismertek.) Az orosz hadsereg veszteségeit mindenki máshogy jelenti, de például a nyílt és független elemző oldal, az Oryx Blog szerint az oroszok járművesztesége eddig meghaladhatta a 8 ezret – ez a szám többek közt 1505 harckocsit, és 1757 gyalogsági harcjárművet foglal magába. (Forrás: Interesting Engineering)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Új életre kelt a Honda negyven évvel ezelőtti járműve
Új életre kelt a Honda negyven évvel ezelőtti járműve
A Honda az új robogóval egy nyolcvanas évekbeli járművét, az Motocompót éleszti újra.
Ez a magyar cég megoldotta, hogy 1080 autó elférjen 173 parkolóhelyen
Ez a magyar cég megoldotta, hogy 1080 autó elférjen 173 parkolóhelyen
Bemutatjuk a Parklt, a hazai mobilitási forradalom egyik fontos szereplőjét.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.