Tetriszezni is lehet a működő számítógépen, amit valaki a Minecraftban épített fel 2021 / 12 / 21 / Bobák Áron

A Minecraft-közösségről eddig is nyilvánvaló volt, hogy szeretik feszegetni a játék nyújtotta határokat: az online építkezős játékban elkészült már Minas Tirith és Westeros pontos mása is, hatalmas metropoliszok nőttek ki a digitális kockákból, míg mások ennél is tovább mentek, és működő tévéket, számítógépeket, sőt, még a valódival megegyező működési elvű merevlemezeket is alkottak. A "gép a gépben" versenynek nemrég azonban új győztese született a Sammyuir nevű felhasználó személyében, aki egy működő, 8 bites mikroprocesszort épített fel a játékban, igaz, a Minecraftban a chip mindennek nevezhető, csak kicsinek nem: a hét hónap alatt felépített, rendkívül összetett processzor a játék méretarányaihoz viszonyítva akkora, mint egy irodaépület, és bár csak 1 hertzes órajelen üzemel és 256 bájt memóriával rendelkezik, így is alkalmas arra, hogy egyszerűbb játékokat futtasson, mint a Tetris vagy a Snake. Ehhez a készítője egy monitort és kontrollert is épített hozzá, valamint a Minecraftban eltelt időt is eléggé fel kellett gyorsítania, hogy a játék élvezhető legyen, de az eredmény magáért beszél. (PC World)
Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Péntek reggel egy frissítési hiba miatt kritikus rendszerek tömkelege mondta fel a szolgálatot világszerte, ami a bankok, kórházak és médiavállalatok mellett több légitársaságnál is komoly fennakadásokat okozott.
Szinte profi dizájnernek érezhetjük magunkat a Microsoft legújabb AI-eszközével
Szinte profi dizájnernek érezhetjük magunkat a Microsoft legújabb AI-eszközével
A Microsoft a napokban mindenki számára elérhetővé tette a Designer nevű szolgáltatást, ami az OpenAI képgenerátorának képességeit kihasználva tervez meg nekünk szinte bármit üdvözlőlaptól az emojikig.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.