Tetriszezni is lehet a működő számítógépen, amit valaki a Minecraftban épített fel 2021 / 12 / 21 / Bobák Áron

A Minecraft-közösségről eddig is nyilvánvaló volt, hogy szeretik feszegetni a játék nyújtotta határokat: az online építkezős játékban elkészült már Minas Tirith és Westeros pontos mása is, hatalmas metropoliszok nőttek ki a digitális kockákból, míg mások ennél is tovább mentek, és működő tévéket, számítógépeket, sőt, még a valódival megegyező működési elvű merevlemezeket is alkottak. A "gép a gépben" versenynek nemrég azonban új győztese született a Sammyuir nevű felhasználó személyében, aki egy működő, 8 bites mikroprocesszort épített fel a játékban, igaz, a Minecraftban a chip mindennek nevezhető, csak kicsinek nem: a hét hónap alatt felépített, rendkívül összetett processzor a játék méretarányaihoz viszonyítva akkora, mint egy irodaépület, és bár csak 1 hertzes órajelen üzemel és 256 bájt memóriával rendelkezik, így is alkalmas arra, hogy egyszerűbb játékokat futtasson, mint a Tetris vagy a Snake. Ehhez a készítője egy monitort és kontrollert is épített hozzá, valamint a Minecraftban eltelt időt is eléggé fel kellett gyorsítania, hogy a játék élvezhető legyen, de az eredmény magáért beszél. (PC World)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A borsószem méretű, agyba ültethető eszköz elhozhatja a jövőt, amiben az agyi beültetés rutinműtétnek számít
A borsószem méretű, agyba ültethető eszköz elhozhatja a jövőt, amiben az agyi beültetés rutinműtétnek számít
Az implantátummal első körben pszichiátriai és neurológiai rendellenességek kezelésére fogják haszálni. Az eszköz 9 milliméter széles és nem tartalmaz akkumulátort, nem kell mélyre helyezni, így a későbbiekben egészen könnyen lehet majd beültetni a páciensekbe a kutatók tervei szerint.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.