Tetriszezni is lehet a működő számítógépen, amit valaki a Minecraftban épített fel 2021 / 12 / 21 / Bobák Áron

A Minecraft-közösségről eddig is nyilvánvaló volt, hogy szeretik feszegetni a játék nyújtotta határokat: az online építkezős játékban elkészült már Minas Tirith és Westeros pontos mása is, hatalmas metropoliszok nőttek ki a digitális kockákból, míg mások ennél is tovább mentek, és működő tévéket, számítógépeket, sőt, még a valódival megegyező működési elvű merevlemezeket is alkottak. A "gép a gépben" versenynek nemrég azonban új győztese született a Sammyuir nevű felhasználó személyében, aki egy működő, 8 bites mikroprocesszort épített fel a játékban, igaz, a Minecraftban a chip mindennek nevezhető, csak kicsinek nem: a hét hónap alatt felépített, rendkívül összetett processzor a játék méretarányaihoz viszonyítva akkora, mint egy irodaépület, és bár csak 1 hertzes órajelen üzemel és 256 bájt memóriával rendelkezik, így is alkalmas arra, hogy egyszerűbb játékokat futtasson, mint a Tetris vagy a Snake. Ehhez a készítője egy monitort és kontrollert is épített hozzá, valamint a Minecraftban eltelt időt is eléggé fel kellett gyorsítania, hogy a játék élvezhető legyen, de az eredmény magáért beszél. (PC World)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A Spotify elbocsátja a dolgozói 17 százalékát
A Spotify elbocsátja a dolgozói 17 százalékát
Daniel Ek vezérigazgató tegnap jelentette be a leépítéseket, amelyek várhatóan mintegy 1500 embert érintenek a vállalatnál.
A Kawasaki nem csak motorokat, hanem fejlett humanoidokat is készít
A Kawasaki nem csak motorokat, hanem fejlett humanoidokat is készít
Egyre több olyan cég áll elő emberszerű robotokkal, amelyek fő profilját hagyományosan nem a humanoidok tervezése jelenti.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.