Tiszta Ghost in the Shell – bepillantás a kínai robotgyár kulisszái közé 2024 / 05 / 09 / Felkai Ádám

A közösségi médiában nagy port kavart az a videó, amely egy kínai humanoid robotgyárat mutat be, ahol rendkívül valósághű androidok láthatóak. Az androidok közül néhány még összeszerelés alatt áll, ami különösen hozzátesz a régi motorosok számára Ghost in the Shell, a fiatalabbaknak a Westworld életérzéshez. Mindez részben szándékos is: az ExRobots nevű cég egyfajta kérkedő termékbemutatóként üzemelteti az Ex Future Science and Technology Múzeumot Dalian városában, ahol a felvétel készült. A videón olyan részletek is láthatóak, mint a humanoid karok és a részletesen összerakott női robotok (fembotok) – ezek célja azonban inkább tehát a figyelem felkeltése, nem pedig a gyakorlati célok. Maga a múzeum interaktív, és olyan élményeket kínál a látogatók számára, mint a humanoid fej irányítása motion capture technológiával. Az viszont biztos, hogy ez hiába inkább csak egy showműsor, Kína nagyon komolyan gondolja, hogy a humanoid robotika legfontosabb szereplőjévé válik, és már 2025-ben beindítanák az ilyen gépek tömeggyártását. Minderről itt írtunk részletesen. (Forrás: New Atlas, kép: ExRobots)
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Forradalminak szánt holografikus szobabicikli lehet az otthoni edzés jövője
Forradalminak szánt holografikus szobabicikli lehet az otthoni edzés jövője
A HoloBike-kal olyan érzés edzeni négy fal között is, mintha a szabadban tekernénk, legalábbis a gyártó elképzelése szerint.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.