Több mint 1000 drónból álló, mesterséges madárraj repült a New York-i Central Park felett 2023 / 10 / 26 / Bodnár Barna

Hatalmas, örvénylő seregélyrajt mintázott az a több mint ezer drón, amely az egyik, New York-i Central Parkban lévő tó fölé emelkedett múlt szombaton. A 10 perces, "Franchise Freedom" elnevezésű légi bemutatót egy holland stúdió, a DRIFT rendezte. A szervezők honlapján található információ szerint az előadás "az ember, a természet és a technológia kapcsolatát mutatja be", és "költői illusztrációja annak, hogy mi emberek hogyan törekszünk arra, hogy autonóm módon éljünk egy szabályok és konvenciók által meghatározott társadalomban". Az előadás megalkotásához a DRIFT 10 éven át tanulmányozta a seregélyek repülési mintáit, ezután lefordította azokat egy speciálisan kifejlesztett, és az Intel által gyártott Shooting Star típusú drónokba épített szoftverre. Ez a kutatás 2007-ben indult a stúdió Flylight című munkájával, amelynek során nem egy előre programozott repülési tervet használtak, hanem a seregélyrajok mozgását imitáló algoritmus mesterséges intelligencia használatával határozta meg a levegőben lévő drónok mozgását. Az egyedi mozgásokkal együtt a fény is fontos szerepet játszik a koreográfiában: minden drónnak saját fényforrása van, amelynek intenzitását és színét a többi eszköztől való távolság befolyásolja, ezzel is hangsúlyozva a csoport sűrűségét és egységét.
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G technológia az optikai kapcsolás és a pontos elektromágneses hullámmanipuláció révén forradalmasítja a telekommunikációt, növelve a kapcsolódási sebességet és hatékonyságot.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.