Több mint 30 országban olcsóbb lesz a Netflix, de Magyarország nincs köztük

2023 / 02 / 23 / Bodnár Barna
Több mint 30 országban olcsóbb lesz a Netflix, de Magyarország nincs köztük
Több mint három tucat országban csökkenti előfizetésének árát a Netflix. Több közel-keleti, távol-keleti, afrikai, és néhány európai nemzet felhasználóinak kell majd kevesebbet fizetnie az egyik legnagyobb streamingszolgáltató tartalmaiért.

Bizonyos esetekben a felére is csökkenhet a Netflix előfizetés ára olyan országokban, ahol a vállalat igyekszik növelni a szolgáltatást használók számát, főleg azért, mert egyre intenzívebb a streamingszolgáltatók versenye az előfizetők kegyeiért az egyre növekvő kínálat miatt. Többek között Jemenben, Jordániában, Líbiában és Iránban, illetve olyan afrikai országokban is csökkent a Netflix ára, mint Kenya, ami pedig Európát illeti, Horvátország, Szlovénia és Bulgária lakói örülhetnek, kedvezményes magyar árakról egyelőre nincs szó.

Múlt hónapban a Netflix vezetősége még az árak növeléséről beszélt. Egy januári költségvetési értekezleten Greg Peters, a vállalat társ-vezérigazgatója azt mondta, felmérik, melyek azok a piacok, ahol emelhetnek, hogy a befolyó összeget fejlesztésekre és új tartalmakra fordíthassák. A Netflix árváltozása is annak a jele, hogy a nagy szolgáltatók továbbra is azon küszködnek, milyen árképzéssel lehet a legjobban elérni az előfizetők számának növekedését és az ideális bevételt a nemzetközi piacon. A felhasználók választhatnak a helyi kábelszolgáltatók, a regionális streaming szolgáltatások és a nagy globális platformok között. A nagy piaci szereplők, köztük a Disney+, az HBO Max és a Paramount+, mind terjeszkedni kívánnak.

A Netflix szóvivője azt mondta, a cég tisztában van azzal, hogy az embereknek eddig még soha nem volt ennyi rendelkezésre álló lehetőség a szórakoztatás terén, ezért elkötelezettek amellett, hogy olyan élményt nyújtsanak, amely meghaladja a várakozásokat. Hozzátette azt is, hogy a vállalat egyes országokban frissíti az előfizetések árait.

A streamingszolgáltatók az elmúlt évet azzal töltötték, hogy az egymással történő versenyzés mellett próbáltak alkalmazkodni a felhasználók megváltozott igényeihez is. A koronavírus világjárvány okozta lezárások feloldásával az emberek ugyanis visszatérhettek olyan korábbi időtöltésekhez, mint az utazás, a sport, és egyéb tevékenységek, amit többek között a Netflix is megérzett.

A vállalat az árak csökkentésén kívül két fő stratégiai lépést tett: alacsonyabb árú előfizetési lehetőséget hoz létre, amelyben reklámok szakítják meg a filmeket és sorozatokat, illetve drágább csomagokat is kínál majd azoknak, akik meg akarják osztani hozzáférésüket valakivel a háztartásukon kívül.

Magyarországon jelenleg három Netflix előfizetési lehetőség érhető el. Az alapcsomag 2490 forintba, a Standard 3490 forintba kerül havonta, a Prémium csomagért pedig 4490 forintot kell fizetnünk egy hónapban. Bármelyiket is választjuk, Magyarországon egyelőre nem kell reklámokkkal számolnunk filmnézés közben, ugyanis ez a lehetőség csak Ausztráliában, Brazíliában, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Japánban, Koreában, Mexikóban, Spanyolországban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban érhető el.

(Borítókép: Getty Images/simpson33)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A ChatGPT-t is lenyomja - állítja a Google az új mesterséges intelligenciájáról
A ChatGPT-t is lenyomja - állítja a Google az új mesterséges intelligenciájáról
A Google szerdán mutatta be a Gemini névre keresztelt nagy nyelvi modelljét, amit azonnal integráltak is a Bard chatbotba.
Az IBM, a Meta és ötven további szervezet helyezkedett szembe az OpenAI-jal és a Google-lel
Az IBM, a Meta és ötven további szervezet helyezkedett szembe az OpenAI-jal és a Google-lel
Az MI Szövetség tagjai a nyitottabb mesterséges intelligenciában hisznek.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.