Több száz repülőgépen lesz ingyenes, nagy sebességű wifi

2023 / 01 / 09 / Bodnár Barna
Több száz repülőgépen lesz ingyenes, nagy sebességű wifi
Az amerikai Delta Air Lines legtöbb járatán ingyenesen elérhető lesz a nagysebességű, vezeték nélküli internet.

Az egyesült államokbeli Delta Air Lines legtöbb repülőgépén február elsejétől ingyenes, nagysebességű internetszolgáltatás áll majd rendelkezésére a légitársaság SkyMiles hűségprogramjában részt vevő utasoknak, jelentette be a vállalat igazgatója, Ed Bastian múlt csütörtökön Las Vegasban. Azoknak, akik nem szerepelnek a hűségprogramban a szolgáltatás 10 dollárba (körülbelül 3700 forintba) fog kerülni. A Delta az első a nagy amerikai légitársaságok közül, ami ingyenesen vezeti be ezt a szolgáltatást.

A Delta jelenleg 50 dollárt (közel 20 ezer forintot) számít fel havonta a wifiért Észak-Amerikán belüli járatain, és 70 dollárt (kb. 26 ezer forintot) nemzetközi járatain.

A cég szerint az utasok a fedélzeti internetet olyan dolgokra is használhatják majd, mint például filmek lejátszása streamingszolgáltatókon keresztül (pl. Netflix), a közösségi média, alkalmazások használata, email-küldés.

A hang- és videohívások bonyolítása azonban továbbra is tiltott lesz a gépeken, az amerikai törvényi szabályozásnak megfelelően.


Delta Air Lines repülőgép felszállás közben                                                      Forrás: Getty Images/Jennifer May

A Delta igazgatója hangsúlyozta, hogy nem csupán alapszintű szolgáltatást kívánnak nyújtani, hanem az a cél, hogy az utasok otthon érezzék magukat a fedélzeten, vagy akár dolgozni is tudjanak út közben. Ez azért is fontos, mert jelenleg számos, repülőgép fedélzetén lévő internet nem megbízható, se sebesség, se elérhetőség szempontjából. A vállalat több mint 1 milliárd dollárt (kb. 370 milliárd forintot) költött az elmúlt években erre a fejlesztésre, amitől azt reméli, még több utast ösztönöz majd arra, hogy csatlakozzon a légitársaság hűségprogramjához, aminek jelenleg is körülbelül 100 millió tagja van.

Az utasok a beszállás során, a gép ajtaján láthatják majd, hogy az adott járaton elérhető-e az ingyenes wifi, amit a Delta a Viasat nevű műholdas internetszolgáltatóval együttműködve vezet be.

Ranjan Goswami, a légitársaság ügyfélélményért felelős alelnöke szerint a Delta több hónapja teszteli a szolgáltatást, és november óta 200 repülőgépen tették kísérletképpen elérhetővé a gyors wifi-t a törzsutasok számára, hogy megbizonyosodjanak a szolgáltatás sebességéről, és megbízhatóságáról. Február elsejéig 540 gépen indítják el a nagy sebességű internetszolgáltatást, a tervek szerint 2024 év végéig pedig az összes légi járművön lesz ingyenes wifi csatlakozási lehetőség.

(Fotó: Getty Images/izusek)


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Okos súlyzó súly nélkül – különleges otthoni edzést ígér a GymBars PRO
Okos súlyzó súly nélkül – különleges otthoni edzést ígér a GymBars PRO
A GymBars Pro a gyártó ígérete szerint egy komplett "hordozható okos konditermet" ad a felhasználók kezébe.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.