Tojáshéjból is készülhetnek épületek egy speciális tégla jóvoltából 2023 / 03 / 06 / Bobák Zsófia

A mexikói MANUFACTURA formatervező stúdió munkatársai hónapokon át gyűjtötték a feleslegessé vált tojáshéjakat a Mexikóváros szomszédságában található, környékbeli éttermekből, hogy azokat tisztítva, szárítva, leőrölve és bioragasztóanyaggal vegyítve könnyű, de mégis ellenálló téglákat gyártson 3D nyomtatási technikával. Az Eggshell Project (Tojáshéj Projekt) kettős célja, hogy csökkentse az organikus hulladékok mennyiségét és egyúttal alternatívát nyújtson a hagyományos gyártási módszerek általában jóval környezetszennyezőbb folyamata helyett. Bár a téglák speciális összetételük és formájuk miatt nem használhatóak pontosan ugyanúgy, mint más anyagok, de az egyedi mintázatú egységek összeillesztése révén különleges geometriájú és stabil falak építhetőek. (Fotó: Manufactura)
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Áttörés az energetikában: egy év helyett egyetlen nap alatt készül el a moduláris nukleárisreaktor tartály
Áttörés az energetikában: egy év helyett egyetlen nap alatt készül el a moduláris nukleárisreaktor tartály
A kisméretű moduláris reaktorokat (SMR) korai még temetni, mivel a technológiájuk terén folyamatosak a kisebb-nagyobb áttörések. Legutóbb egy vállalat a szokásos egy év helyett kevesebb, mint egy nap alatt gyártott le egy reaktortartályt – mindennek pedig óriási következményei lehetnek.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.