Tojáshéjból is készülhetnek épületek egy speciális tégla jóvoltából 2023 / 03 / 06 / Bobák Zsófia

A mexikói MANUFACTURA formatervező stúdió munkatársai hónapokon át gyűjtötték a feleslegessé vált tojáshéjakat a Mexikóváros szomszédságában található, környékbeli éttermekből, hogy azokat tisztítva, szárítva, leőrölve és bioragasztóanyaggal vegyítve könnyű, de mégis ellenálló téglákat gyártson 3D nyomtatási technikával. Az Eggshell Project (Tojáshéj Projekt) kettős célja, hogy csökkentse az organikus hulladékok mennyiségét és egyúttal alternatívát nyújtson a hagyományos gyártási módszerek általában jóval környezetszennyezőbb folyamata helyett. Bár a téglák speciális összetételük és formájuk miatt nem használhatóak pontosan ugyanúgy, mint más anyagok, de az egyedi mintázatú egységek összeillesztése révén különleges geometriájú és stabil falak építhetőek. (Fotó: Manufactura)
Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Péntek reggel egy frissítési hiba miatt kritikus rendszerek tömkelege mondta fel a szolgálatot világszerte, ami a bankok, kórházak és médiavállalatok mellett több légitársaságnál is komoly fennakadásokat okozott.
Szinte profi dizájnernek érezhetjük magunkat a Microsoft legújabb AI-eszközével
Szinte profi dizájnernek érezhetjük magunkat a Microsoft legújabb AI-eszközével
A Microsoft a napokban mindenki számára elérhetővé tette a Designer nevű szolgáltatást, ami az OpenAI képgenerátorának képességeit kihasználva tervez meg nekünk szinte bármit üdvözlőlaptól az emojikig.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.