Tojáshéjból is készülhetnek épületek egy speciális tégla jóvoltából 2023 / 03 / 06 / Bobák Zsófia

A mexikói MANUFACTURA formatervező stúdió munkatársai hónapokon át gyűjtötték a feleslegessé vált tojáshéjakat a Mexikóváros szomszédságában található, környékbeli éttermekből, hogy azokat tisztítva, szárítva, leőrölve és bioragasztóanyaggal vegyítve könnyű, de mégis ellenálló téglákat gyártson 3D nyomtatási technikával. Az Eggshell Project (Tojáshéj Projekt) kettős célja, hogy csökkentse az organikus hulladékok mennyiségét és egyúttal alternatívát nyújtson a hagyományos gyártási módszerek általában jóval környezetszennyezőbb folyamata helyett. Bár a téglák speciális összetételük és formájuk miatt nem használhatóak pontosan ugyanúgy, mint más anyagok, de az egyedi mintázatú egységek összeillesztése révén különleges geometriájú és stabil falak építhetőek. (Fotó: Manufactura)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.