Tömeggyártásba kerül a THOR, az USA önálló harcra képes drónja

2024 / 07 / 08 / Felkai Ádám
Tömeggyártásba kerül a THOR, az USA önálló harcra képes drónja
A 9,5 és 25 kilogramm közötti tömegű THOR akár 70 percig is képes önállóan működni.

Megkezdődött a THOR VTOL mini pilóta nélküli légi rendszer (UAS) gyártása a Marylandben található Nottinghamben, amelyet a fejlett katonai technológiáiról ismert marylandi székhelyű Mistral Inc. védelmi vállalat vezet. Ezt a teljesen autonóm taktikai drónt olyan katonai műveletekre tervezték, mint a felderítéssel, információgyűjtéssel és megfigyeléssel kapcsolatos feladatok. A fejleztés a Pentagon küldetéseinek és az amerikai hadsereg közepes hatótávolságú felderítő csoport 2 UAS kezdeményezésének a részeként történt.

A 9,5 és 25 kilogramm közötti tömegű THOR drón összehajtható és hátizsákban tárolható, így kevesebb mint két perc alatt gyorsan üzembe helyezhető. A drón körülbelül 70 percig képes önállóan repülni, akár 10 kilogramm hasznos terhet is szállítva, és az integrált elektro-optikai infravörös érzékelő teszi lehetővé a rendszer autonóm tájékozódását. A drón az adaptív kialakításnak köszönhetően sokféle környezetben tud működni, legyen szó akár városi, akár tengeri környezetről.

A Mistral Inc. a THOR képességeit az “Edge 2024” kísérlet során fogja bemutatni, amelyet 2024. szeptember 16-17-én tartanak a Yuma Proving Grounds-ban. A vállalat kiemeli, hogy nottinghami létesítménye képzett szakemberekkel rendelkezik, és képes a megnövelt termelési mennyiségek kezelésére, tehát a tömegtermelésre, miközben megőrzi a minőséget és betartja a szállítási határidőket. A Mistral elkötelezett amellett is, hogy a THOR UAS megfeleljen minden szabályozási szabványnak és teljesítményelvárásnak – számol be a hírről az Interesting Engineering.

A THOR VTOL mini UAS, amely a Legion-X robotizált és autonóm harci keretrendszer része, amely robotizált és autonóm harci eszközöket jelent, és magában foglal különféle közös eszközöket, szoftvereket és platformokat.

A Mistral Inc. 35 éves múltra visszatekintő, védelmi szerződéses tapasztalattal rendelkezik, továbbra is vezető szerepet tölt be a védelmi ipar technológiai fejlesztésében, és élvonalbeli pilóta nélküli rendszereket, földi robotokat és integrált biztonsági megoldásokat kínál katonai alkalmazásokhoz.

(Kép: Mistral/Elbit Systems)


Elkészíthetővé vált a hipotetikus 120-as elem – a legnehezebb eddig mind közül
Elkészíthetővé vált a hipotetikus 120-as elem – a legnehezebb eddig mind közül
A 120-as rendszámú unbinilium egy feltételezett elem a periódusos rendszerben – most egy új módszerrel elkészíthetővé vált. A kísérletek jövőre indulnak, és siker esetén ez lesz a legnehezebb ember alkotta elem, ami nem kevés tudományos következtetés levonásához is elvezethet.
Története legnagyobb felvásárlására készült a Google anyavállalata, de 23 milliárd dollár sem volt elég, hogy célt érjenek
Története legnagyobb felvásárlására készült a Google anyavállalata, de 23 milliárd dollár sem volt elég, hogy célt érjenek
Az Alphabet Magyarország éves költségvetésének csaknem az ötödét ajánlotta a Wizért, de annak tulajdonosai visszautasították az ajánlatot.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.