Tudtad, hogy eddig senki se tudta, isznak-e a koalák?

2020 / 05 / 07 / Rácz Tamás
Tudtad, hogy eddig senki se tudta, isznak-e a koalák?
De most már tudjuk. És azt is tudjuk, hogyan! Mutatjuk videón.

A zoológusok eddig úgy gondolták, hogy a vadon élő koalák, akik nemigen jönnek le soha a fákról, elvannak azzal a nedvességgel, amit az eukaliptuszfa levelének elfogyasztásával együtt a szervezetükbe visznek.

Ugyanakkor voltak jelentések koalákról, amik a fa törzsét nyaldosták valamilyen okból. Erre a szokásra mindeddig nem találtak magyarázatot a tudósok. Most viszont összeállt a kép, lehullott a lepel a koala titkáról. Azért nyalja a fát (esőben), mert így iszik!

A fenti videón egy felnőtt hím koala látható, amint a vizet nyalogatja a fáról. Tehát igen, a koala iszik, és az is kiderült, hogy nem pohárból!

Forrás: sciencemag


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
A Google geotermikus energiával működteti két adatközpontját is
A Google geotermikus energiával működteti két adatközpontját is
Ez a Google első geotermikus projektje, amely a cég két, Nevadában lévő adatközpontját látja el tiszta energiával.
Ezekben az automatákban lehet majd visszaváltani az italos palackokat január 1-től
Ezekben az automatákban lehet majd visszaváltani az italos palackokat január 1-től
A vásárló az üveg visszaváltása után eldöntheti, hogy szeretné visszakapni a betétdíj összegét: kérhet levásárolható ajándékutalványt, adományozhatja jótékony célra a visszajáró pénzt, vagy egy mobilalkalmazással visszautalhatja a bankszámlájára az összeget.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.