Tudtad, hogy eddig senki se tudta, isznak-e a koalák?

2020 / 05 / 07 / Rácz Tamás
Tudtad, hogy eddig senki se tudta, isznak-e a koalák?
De most már tudjuk. És azt is tudjuk, hogyan! Mutatjuk videón.

A zoológusok eddig úgy gondolták, hogy a vadon élő koalák, akik nemigen jönnek le soha a fákról, elvannak azzal a nedvességgel, amit az eukaliptuszfa levelének elfogyasztásával együtt a szervezetükbe visznek.

Ugyanakkor voltak jelentések koalákról, amik a fa törzsét nyaldosták valamilyen okból. Erre a szokásra mindeddig nem találtak magyarázatot a tudósok. Most viszont összeállt a kép, lehullott a lepel a koala titkáról. Azért nyalja a fát (esőben), mert így iszik!

A fenti videón egy felnőtt hím koala látható, amint a vizet nyalogatja a fáról. Tehát igen, a koala iszik, és az is kiderült, hogy nem pohárból!

Forrás: sciencemag


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Az EU előírta az olcsóbb, akár jótálláson túli szervizelést
Az EU előírta az olcsóbb, akár jótálláson túli szervizelést
Az Európai Parlament megszavazta a javaslatot, ami két éven belül lép életbe a tagországokban.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.