Tűzijáték helyett több mint ezer drón fényjátéka díszítette az eget Texasban 2023 / 07 / 17 / Bodnár Barna

A Sky Elements Drone Shows nevű vállalat 1002 darab drón összehangolt mozgásával végrehajtott 10 perces bemutatójával ünnepelte az amerikai függetlenség napját Texasban. A LED-ekkel felszerelt többrotoros eszköz látványos koreográfiája az amerikai történelem legfontosabb momentumait és az Egyesült Államok nemzeti jelképeit rajzolta az égre, ezzel beállítva a lenagyobb drónokkal végrehajtott égi bemutató Guiness-rekordját, amit mellesleg korábban is ugyanez a cég tudhatott magáénak. Az ünnepi hétvégén nem csak Dallas környékén élvezhették az emberek a kis repülő eszközök látványos égi táncát, a Sky Elements Drone Shows ugyanis több mint 40 hasonló showt rendezett az országban, ehhez összesen mintegy 10 ezer drónt felhasználva. Bár ez még mindig kevésnek tűnik a több tízezer hagyományos tűzijátékhoz képest, amit az ünnepi alkalom kapcsán fellőnek az Egyesült Államokban, azonban a LED-es drónok egyre népszerűbbek a hagyományos pirotechnika biztonságosabb, zöldebb alternatívájaként. A tűzijátékokkal ellentétben a drónbemutatók nem járnak potenciálisan káros füst és vegyszer kibocsátásával, és robbanóanyagok használata sem szükséges az ilyen rendezvények során, így a zajszennyezés is jelentősen kisebb, mint rakéták esetében. (Borítókép és videó: Sky Elements Drone Shows)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Idén megnyílik az első humanoidgyár, ahol évente tízezer emberszerű robotot állíthatnak elő
Idén megnyílik az első humanoidgyár, ahol évente tízezer emberszerű robotot állíthatnak elő
A Digit robotot gyártó Agility Robotics tavaly kezdte építeni a gyárat, ahol emberek és robotok együtt készítik el a humanoidokat.
Ez a drón 250 méterről leolvassa egy autó rendszámát, és önállóan repül teljes sötétségben is
Ez a drón 250 méterről leolvassa egy autó rendszámát, és önállóan repül teljes sötétségben is
Az eszköz teljes sötétségben is képes az önálló repülésre, az akadályok elkerülésére, 5 kilométeres távolságból is beazonosít egy autót, 250 méterről pedig akár a rendszámot is leolvassa.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.