Tűzijáték helyett több mint ezer drón fényjátéka díszítette az eget Texasban 2023 / 07 / 17 / Bodnár Barna

A Sky Elements Drone Shows nevű vállalat 1002 darab drón összehangolt mozgásával végrehajtott 10 perces bemutatójával ünnepelte az amerikai függetlenség napját Texasban. A LED-ekkel felszerelt többrotoros eszköz látványos koreográfiája az amerikai történelem legfontosabb momentumait és az Egyesült Államok nemzeti jelképeit rajzolta az égre, ezzel beállítva a lenagyobb drónokkal végrehajtott égi bemutató Guiness-rekordját, amit mellesleg korábban is ugyanez a cég tudhatott magáénak. Az ünnepi hétvégén nem csak Dallas környékén élvezhették az emberek a kis repülő eszközök látványos égi táncát, a Sky Elements Drone Shows ugyanis több mint 40 hasonló showt rendezett az országban, ehhez összesen mintegy 10 ezer drónt felhasználva. Bár ez még mindig kevésnek tűnik a több tízezer hagyományos tűzijátékhoz képest, amit az ünnepi alkalom kapcsán fellőnek az Egyesült Államokban, azonban a LED-es drónok egyre népszerűbbek a hagyományos pirotechnika biztonságosabb, zöldebb alternatívájaként. A tűzijátékokkal ellentétben a drónbemutatók nem járnak potenciálisan káros füst és vegyszer kibocsátásával, és robbanóanyagok használata sem szükséges az ilyen rendezvények során, így a zajszennyezés is jelentősen kisebb, mint rakéták esetében. (Borítókép és videó: Sky Elements Drone Shows)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Digit, Phoenix, Apollo - jönnek a robotmunkások, Magyarországra is
Digit, Phoenix, Apollo - jönnek a robotmunkások, Magyarországra is
Az Agility Robotics Digit gépe az Amazonnál dolgozik, de hamarosan munkába áll egy másik kereskedelmi ellátó cég raktáraiban is. A hozzá hasonló robotokat az árupakolás mellett autógyártók telepein használják egyre gyakrabban.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.