Úgy tűnik, holnaptól újra kapható lesz a legendás Nokia 3210-es

2024 / 05 / 07 / Pőcze Balázs
Úgy tűnik, holnaptól újra kapható lesz a legendás Nokia 3210-es
A pletykák szerint cián és sárga színben, kamerával és modern csatlakozókkal, viszonylag barátságos áron lesz kapható a kilencvenes évek végének ikonikus mobilja.

A Gizmodón olvasható hír szerint egy finn laptól szivárogtak ki információk a termékkel kapcsolatban, és ugyan a részletek egyelőre kissé ködösek, de ha minden igaz, akkor május 8-án azok is kiderülnek. A Nokia készülékeket gyártó HMD weboldalán már most is láthatjuk egy korábbi, szintén meghatározó készülék, a 6310-es újragondolt verzióját, egy külön oldalukon pedig feliratkozhatunk a másik "visszatérő ikonnal" kapcsolatos hírekre. A német WinFuture idő közben azt is kiszivárogtatta, hogyan fog kinézni az újragondolt telefon, ami - ha az alábbi kép valós - nagyjából olyan lesz, mintha összegyúrták volna az elmúlt években kiadott, modernizált 3310-es és 6310-es telefonokat.

A 3210-est huszonöt éve jelentették be, és évekig megkerülhetetlen szereplője volt a mobilpiacnak. A kütyü tudása mai szemmel persze bájos vagy nevetséges, hiszen 84 x 48 képpontos, monokróm kijelzője volt, csak a SIM-kártyán tudta tárolni a névjegyzékét, a legendás kígyózás mellett pedig mindössze két játékkal segített elütni az időt. Letisztult, barátságos, mégis előremutató formája miatt viszont meghatározta nem csak a Nokia, de más gyártók formanyelvét is.

Ha minden igaz, a 6310-eshez hasonlóan a mobil tudását, és a hardverét is frissíthetik a születésnap alkalmából: Bluetooth, az előírások miatt kötelező USB-C-csatlakozó és kamera is kerülhet bele. A nyolcvankilenc eurós, azaz körülbelül harmincötezer forintos ár pedig gondoskodik arról, hogy tömegterméknek túl drága, divat-kiegészítőként viszont talán elfogadható legyen a rajongók számára. Ennyi pénzért kaphatunk persze alsó kategóriás Android telefonokat is, de ha figyelembe vesszük, hogy milyen sokan okolják a mobiljainkat az időpazarlás, sőt mentális problémák miatt, vagy azt, hogy a konzoloknál milyen népszerűek voltak például a Nintendo retro termékei, akkor lehet, hogy nem is lesz olyan rossz vásár az új 3210-es.

(Fotó: WinFuture, MiNe/Flickr/CC BY 2.0)


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Okos súlyzó súly nélkül – különleges otthoni edzést ígér a GymBars PRO
Okos súlyzó súly nélkül – különleges otthoni edzést ígér a GymBars PRO
A GymBars Pro a gyártó ígérete szerint egy komplett "hordozható okos konditermet" ad a felhasználók kezébe.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.