Új életre kelt a Honda negyven évvel ezelőtti járműve

2023 / 09 / 16 / Bobák Zsófia
Új életre kelt a Honda negyven évvel ezelőtti járműve
A Honda az új robogóval egy nyolcvanas évekbeli járművét, az Motocompót éleszti újra.

A Honda sajátos külalakú elektromos robogója, a Motocompacto összecsukható alkatrészeivel valóban kompakt benyomást kelt és egészen könnyen szállítható, amennyiben a tulajdonosa nem szeretné magára hagyni használat után. A jármű 19 kilogrammos, vagyis nem igényel nagy teherbírást a kézben szállítása, és 96 centiméteres hossza, valamint 89 centiméteres magassága összehajtogatva jelentősen csökken, 73*53 centiméteres méretűvé.

A robogó a Honda leírása szerint robusztus alumíniumborítást kapott és minimalista jellege ellenére is található rajta néhány alapvető, kényelmet szolgáló kiegészítő, mint amilyen a tárolórekesz, a digitális sebességmérő vagy a kinyitható, acélból készült egység, amire a zárat lehet felcsatolni. A hozzá tartozó telefonos applikációval a világítást és üzemmódot is lehet kezelni, illetve módosítani és a töltő számára is lehet rajta helyet találni. Az akkumulátor teljes feltöltése 3,5 órába telik, legalábbis a Honda által megadott paraméterek szerint vagyis 110 V-on.

A jármű, amit az 1980-as évek elején gyártott Motocompo modern utódjának szántak, novembertől lesz megvásárolható, körülbelül 350 000 forintos áron.

(Fotó: Honda)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Merkava: Izrael legújabb, mesterséges intelligenciával is felvértezett tankja
Merkava: Izrael legújabb, mesterséges intelligenciával is felvértezett tankja
Az izraeli védelmi erők bemutatták a Merkava alapharckocsi legújabb generációját, amelyben már mesterséges intelligencia is asszisztál. Az első ötödik generációs tankokat már le is szállították.
Ez a magyar cég megoldotta, hogy 1080 autó elférjen 173 parkolóhelyen
Ez a magyar cég megoldotta, hogy 1080 autó elférjen 173 parkolóhelyen
Bemutatjuk a Parklt, a hazai mobilitási forradalom egyik fontos szereplőjét.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.