Új, létező koronavírusgyógyszer-jelölteket találhattak a kínai mélytanulási algoritmusok

2021 / 01 / 04 / Justin Viktor
Új, létező koronavírusgyógyszer-jelölteket találhattak a kínai mélytanulási algoritmusok
Egy számítógépes gyógyszerszűrési stratégia laboratóriumi kísérletekkel kombinálva azt sugallja, hogy a pralatrexát, egy eredetileg a limfóma kezelésére kifejlesztett kemoterápiás gyógyszer potenciálisan felhasználható a Covid-19 kezelésére is.

Az új számítógépes szűrési módszerrel felfedezett ígéretes gyógyszerről a PLOS Computational Biology szaklap adott hírt. Hajpin Csang a Senzeni Fejlett Technológiák Intézetének kutatócsportját vezetve négy ígéretes gyógyszert is talált, melyek közül a pralatrexát és az azitromicin is sikeresen akadályozták a koronavírus szaporodását.

A kutatók többféle számítógépes modellezés kombinálásával szimulálták a vírus és a gyógyszerek interakcióját, a koronavírus RNS-függő RNS-polimeráz (RdRP) nevű vírusfehérjéje elleni gyógyszert keresve.

Az adatok szerint a női vezetők valóban jobban kezelik a koronavírus-válságot A koronavírus járvány kitörése óta végzett elemzések egyik figyelemre méltó eredménye szerint a női vezetők kiemelkedően jól teljesítettek, az Új-Zélandi Jacinda Arderntől, Taiwan elnökén, Tsai Ing-Wenen át Angela Merkelig bezárólag. A női vezetővel rendelkező országokat példaként emlegetik a járvány kezelésében.

“Bemutattuk, hogy a mélytanulás algoritmusai és a hagyományos molekuláris szimuláció kombinációjával értékes eredmények kaphatók” - mondta Csang.

A pralatrexát még a remdesivirnél is hatékonyabb volt a vírus ellen, noha eddig a a halálos kimenetelű limfóma gyógyításában kapott szerepet, erős ismert mellékhatásokkal. Éppen ezek miatt nem is valószínű, hogy az orvosok gyorsan klinikai alkalmazásba vennék.

(Forrás: Sciencedaily Kép: NIAID Integrated Research Facility)

Ez is érdekelhet:

A Pfizer koronavírus vakcinája 95, a Modernáé 94,5, az AstraZenecáé 90 százalékban hatásos Szerencsére több gyógyszergyártónál is nagy erőkkel halad a koronavírus elleni vakcina fejlesztése, beszámolónkban összegeztük legfontosabb friss híreket.

Új magyar eredmény a koronavírus okozta tüdőhegesedés kezelésében A Semmelweis Egyetem és a hazai járványkórházak  november elejétől végeznek klinikai vizsgálatokat a tüdőhegesedés (tüdőfibrózis) fluvoxaminnal történő kezelésével. A kutatás résztvevői az egyetemen kívül, a Magyar Tudományos Akadémia és a SigmaDrugs cég.

Így is fertőzhet - újra egy világelső magyar felfedezés a koronavírusról A szegedi Pharmacoidea gyógyszerkutatással foglalkozó magáncég kutatói, Hudák Anett, Szilák László és dr. Letoha Tamás a koronavírus új fertőzési módjáról tettek közzé egy tudományos ellenőrzés előtt álló tanulmányt. Ebben arról számolnak be, hogy kutatási eredményeik szerint a koronavírus az eddig ismert mód mellett másképpen is képes bejutni az emberi sejtekbe.


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Percekkel az elhamvasztása előtt éledt fel egy 52 éves asszony
Percekkel az elhamvasztása előtt éledt fel egy 52 éves asszony
Látszólag csoda történt Indiában: az asszony testét már várta a halotti máglya, amikor kinyitotta a szemét.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.