Új tévé huszonötezerért? Itt az új Chromecast

2020 / 10 / 02 / Pőcze Balázs
Új tévé huszonötezerért? Itt az új Chromecast
Hiába jelentette be a Google saját, új okostelefonjait, egy apró kütyü sokkal izgalmasabbnak tűnik a Pixel 4a 5G-nél és a Pixel 5-nél. Az ötvendolláros új Google Chromecasttel a tévénk hirtelen lényegesen okosabb lehet.

Tévézni sosem volt még ilyen bonyolult. Persze nem fogjuk visszasírni azokat az időket, amikor az ITT Nokián még sok is volt az a nyolc nyomógomb, de a milliárdnyi kábelcsatornával, az ingyenes és fizetős online szolgáltatásokkal azért kezd zavarba ejtő lenni a televíziózás. Bonyolult megtalálni a filmeket, bonyolult távirányítóval vezérelni az appokat, és bonyolult két betűnél többet begépelni négy nyilacska és egy OK gomb segítségével. Az új, 4K, Dolby Vision és Dolby Atmos-képes Google Chromecast nem old meg mindent, de sokkal közelebb visz minket a megoldáshoz, ráadásul nagyon olcsón.

A Chromecastek korábban csak arra voltak jók, hogy egyszerűen tudtunk vezeték nélkül a tévénkre jelet sugározni a mobilunkról vagy a tabletünkről. Az új generáció ennél sokkal többet vállal: az Android TV rendszerre épülő kütyü a tévénk lelke szeretne lenni. Ehhez a legfontosabb, hogy összegyűjti az összes népszerű streaming szolgáltatást egy helyen: a The Verge tesztje szerint az Apple TV+-on kívül gyakorlatilag az összeset, a Netflix-szel és a Youtube-bal kezdve egészen az HBO Maxig. Ugyan itthon egyelőre nem forgalmazza a Google a készüléket, de a német termékoldal alapján a helyi szolgáltatók is megjelennek majd a kínálatban.

Ráadásul nem elég, hogy külön-külön be tudunk lépni az appokba, a Chromecast azt is lehetővé teszi, hogy rákeressünk egy filmcímre vagy alkotóra, és rögtön lássuk, hogy mely platformokon találjuk meg. Hogy a pötyögésbe se őrüljünk bele, a látszólag remekül sikerült távirányítón ott a külön Google Assistant gomb a hangvezérléshez. Azoknak, akik szeretnének kényelmesebben streamelni, mint eddig, a huszonötezer forintos kütyü lényegesen jobb befektetés lehet, mint egy új okostévé - feltéve, ha van egy szabad HDMI port a tévéjükön, és egy plusz konnektor a közelben.


A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Skypod robotok dolgoznak a Renault teljesen automatizált központjában
Skypod robotok dolgoznak a Renault teljesen automatizált központjában
A Renault az automatizálás mellett döntött és kétszáz robotot dolgoztat új központjában.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.