Újabb adag Starlink műholdat bocsátottak fel, így már közel 5 ezer darab kering a Föld körül 2023 / 09 / 30 / Bodnár Barna

A Falcon 9 hordozórakéta első szakasza a terveknek megfelelően, 8 és fél perccel a floridai Cape Canaveralból történő indítás után tért vissza a Földre, a felső fokozatának pedig 65 percbe telt, hogy elérje az alacsony Föld körüli pályát (LEO), ahova a 22 Starlink műholdat vitte. A videón látható művelet mondhatni, már rutinból megy a SpaceX-nek, a vállaltnak ugyanis ez a küldetés volt idén a 69. pályára állítása, és a rakétaindítások mintegy 60 százaléka a Starlink-műholdhálózatának bővítése céljából történt. Így már összesen 4850 Starlink műhold üzemel az alacsony Föld körüli pályán, azonban ez a szám is jócskán növekedni fog, a SpaceX ugyanis 12 ezer eszköz telepítésére kapott engedélyt, ezen kívül további 30 ezer darabra igényelt jogosultságot. Bár a Starlinket a vállalat a világ infrastruktúra nélküli, rászoruló országai, területei számára tervezte, a SpaceX szolgáltatása már nem csak ezeken a helyeken elérhető. A Starlink jelenleg mintegy 1 millió előfizetővel rendelkezik a világ 54 országában. (Borítókép: SpaceX)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Toyota lakóbuszban élnek majd az Artemis űrhajósai a Holdon
Toyota lakóbuszban élnek majd az Artemis űrhajósai a Holdon
A Habitable Mobility Platform segítségével az asztronauták akár egy hónapot is eltölthetnek majd egyhuzamban az égitesten.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.