Újabb játékban győzte le az embereket egy mesterséges intelligenciával működő robot 2023 / 12 / 20 / Bobák Zsófia

Az ETH Zürich frissen bemutatott robotja, CyberRunner a Kaszparovot sakkban leköröző Deep Blue számítógépnél kevésbé látványos, de mégis fontos győzelmet aratott: gyorsabban teljesítette a feladatot egy labirintusjátékban, mint az emberek. A játék lényege, hogy a golyót úgy kell bejuttatni a célba a labirintuson keresztül, hogy a tábla mozgatásával irányítják a haladását, mindeközben az akadályokat is ki kell kerülni és a lehető legkevesebb idő alatt kell a célt elérni. A robot számára ez bonyolult feladványt jelent, mivel a golyó útjának kiszámítása mellett fizikai munkát is kell végeznie, vagyis a fizikai és "mentális" képességeit is használatba kell vennie. Az egyszerű felépítésű CyberRunner robotkarokkal mozgatta a táblát és megerősítésen alapuló tanulással sajátította el a kellő tudást, ami a játék sikeres teljesítéséhez kellett. A robotot a kutatók egyszer egyfajta csaláson is rajtakapták, mikor a gép megpróbálta levágni az utat a golyóval és kihagyott útszakaszokat, de a szabályok ismertetése után már a megfelelő módon is a legjobb humán játékosoknál gyorsabban (körülbelül 6%-kal gyorsabban) tudta elvégezni a feladatot. Az ehhez hasonló versenyhelyzetek persze nem az emberek legyőzéséről szólnak elsősorban, hanem a játék során szerzett tudásról a mesterséges intelligencia rendszerek és a robotok működését illetően. (Fotó: ETH Zürich)
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Csúcstelefonok gyilkosa lett a Honor 200 Pro
Csúcstelefonok gyilkosa lett a Honor 200 Pro
A Honor visszatér ahhoz, amihez a legjobban ért: a Magyarországon július 1-től kapható Honor 200 Pro árát hajszálpontosan úgy lőtték be a mai csúcstelefonok alá, hogy az már bárki számára vonzó ajánlat legyen, miközben az okos kompromisszumoknak köszönhetően semmi olyasmiről nem kell lemondanunk, ami egy átlagos felhasználónak hiányozna.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.