Újabb robotkutya, ami a valódi kutyák helyére pályázik

2024 / 03 / 04 / Bobák Zsófia
Újabb robotkutya, ami a valódi kutyák helyére pályázik
A robot első és második látásra sem hasonlít egy németjuhászra, pedig erről a fajtáról mintázták.

Az elsősorban mobiltelefonjairól ismert Tecno olyan robotkutyát mutatott be a barcelonai Mobil Világkiállításon, amit a cég elmondása szerint egy németjuhászról mintáztak, bár ez nem mutatkozik meg látványosan a robot külsején, a gép inkább a szokásos mechanikus négylábúakra hasonlít. A Dynamic 1 nevű robot nem kifejezetten munkakutyának készült, hanem társnak, ami szórakoztat és egyszerűbb feladatokat lehet rábízni: a rajta található mikrofonoknak és a beépített hangfelismerő rendszernek köszönhetően például lehet vele kommunikálni, megérti az utasításokat és végrehajtja azokat a trükköket, amelyekre egy valódi kutya is betanítható, többek között pacsit is ad.

A robot mobilos applikációval irányítható, de a kamerák és szenzorok révén önállóan tud navigálni. A Dynamic 1 egyik hátrányát jelentheti, hogy üzemideje csak másfél óra, azaz ennyit bír egy feltöltéssel működni, de a gyártó cserélhető akkumulátorral oldotta meg, hogy a gépet hosszú várakozás nélkül lehessen használni akár egész nap.

Egy robotkutya persze nem nyújtja ugyanazt az élményt, mint egy valódi kutya társasága, de számos cég dönt mégis az olyan négylábú gépek fejlesztése mellett, amelyek fő célja nem feltétlenül az, hogy hasznos eszköz legyen belőle, hanem otthoni szórakoztató kelléknek alkalmas.

(CNET Fotó: Tecno)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A robotkutya bármilyen körülmények között talpra áll
A robotkutya bármilyen körülmények között talpra áll
A Deep Robotics alapos tesztelésnek vetette alá az általuk fejlesztett négylábú robotot, de a gép jól vette az akadályokat.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.