Újraindítja a háztartási napelem-rendszerek telepítését és beüzemelését az E.ON

2020 / 04 / 02 / Rácz Tamás
Újraindítja a háztartási napelem-rendszerek telepítését és beüzemelését az E.ON
A vírushelyzettel kapcsolatos óvintézkedések  bevezetését követően április 6-tól megy tovább a napelemek szerelése, a kész rendszerek beüzemelése.

Az E.ON folyamatosan küldi a sajtóközleményeket nekünk is azzal kapcsolatban, hogy milyen hatásai vannak a járványhelyzetnek az elektromos szolgáltatásokra. Így megtudtuk, hogy bár valóban leálltak pár napra a házi napelemes rendszerek szerelésével és üzembe helyezésével, a háztetők napelemesítése hamarosan mehet tovább országszerte, amint sikerült felszerelni a terepen dolgozó szakembereket a szükséges egészségügyi védőeszközökkel.

Mint írják, az E.ON korábban ideglenesen épp azért függesztette fel a napelemekkel kapcsolatos munkákat, hogy a kialakult járványügyi helyzetben megteremthesse a biztonságos munkavégzés feltételeit, az ügyfelek és a cég emberei egészségének megőrzése érdekében. A biztonsági óvintézkedések bevezetését követően április 6-tól a szolgáltatás újra elérhető lesz.

A háztartási méretű kiserőművek, azaz például a családi házak tetejére telepített napelemrendszerek bekapcsolásánál új szigorú biztonsági
szabályokat alkalmaznak majd az E.ON-nál. A munkákat a szakemberek
védőfelszerelésben, az ügyfelek és a szerelők között biztonságos távolságot
tartva, a szerződések, dokumentumok személyes aláírását elkerülve végzik
majd el. A bekapcsoláshoz a mérőórák cseréje szükséges, ezt a biztonsági
előírások miatt akkor tudják megtenni a kollégák, ha a fogyasztásmérő a
lakott ingatlanon kívül található. Az épületen belül vagy zárt térben található
invertert pedig a bekapcsolást végző szerelő átmenetileg az előzetesen
beküldött fénykép alapján fogja ellenőrizni. Az E.ON, illetve a telepítési munkákat végző partner vállalkozások a következő időszakban minden érintett ügyfelet megkeresnek és egyeztetik a további teendőket.

A vállalat a napelemekkel kapcsolatos munkafolyamat újragondolása mellett több halasztható tevékenységet, köztük a fogyasztásmérők leolvasását is leállította és tervezett munkáit átszervezte annak érdekében, hogy támogassa a koronavírus terjedésének megakadályozására tett országos intézkedéseket. A személyes ügyfélszolgálati irodák működését ideiglenesen felfüggesztette, az ügyfelek a vállalat digitális csatornáin intézhetik ügyeiket, illetve számukra videós ügyfélszolgálat is indult.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Az állóképesség már nem szükséges követelmény az extrém túrázáshoz – legalábbis ezt ígéri a sci-fiből szalajtott, AI-vezérelt exoszkeleton.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.