Itt a legújabb hóbort: az űrből készült szelfi
Itt a legújabb hóbort: az űrből készült szelfi
2019 / 11 / 20 / Bobák Áron
A mobilra telepíthető Spelfie alkalmazás nem ígér kevesebbet, mint hogy egy 36 ezer kilométer magasban keringő műholddal készít rólad egy fotót.

Hogy így van-e, azt különböző okokból egyelőre sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudjuk, de azért leírjuk, hogy elméletben hogy készülne az űrszelfi:

  • regisztrálsz a telefonodra letöltött alkalmazásba,
  • kiválasztod az eseményt, amin részt veszel,
  • az alkalmazás megmondja, hogy pontosan mikor és hol kell lenned,
  • te pedig a megadott időben csinálsz egy teljesen hagyományos szelfit, ami mellé néhány órán belül megkapod, hogy nézett ki ugyanez az űrből (spojler: nem fog látszani, ha valaki belepislogott).

Ez az elmélet, de sajnos a gyakorlatban mi összesen két eseményt találtunk az alkalmazásban, és a második is hetekkel ezelőtt volt. Ez mondjuk nagyjából mindegy is, mert a felhőkön a műhold sem lát át.

A Spelfie kiagyalóinak amúgy komoly tervei vannak az űrszelfivel: állításuk szerint a későbbiekben órák helyett mindössze percek alatt megérkezik a kép, és az alkalmazás nem csak koncerteken vagy sporteseményeken, de bárhol és bármikor használható lesz.

(Forrás: The Guardian)

Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.