Itt a legújabb hóbort: az űrből készült szelfi

2019 / 11 / 20 / Bobák Áron
Itt a legújabb hóbort: az űrből készült szelfi
A mobilra telepíthető Spelfie alkalmazás nem ígér kevesebbet, mint hogy egy 36 ezer kilométer magasban keringő műholddal készít rólad egy fotót.

Hogy így van-e, azt különböző okokból egyelőre sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudjuk, de azért leírjuk, hogy elméletben hogy készülne az űrszelfi:

  • regisztrálsz a telefonodra letöltött alkalmazásba,
  • kiválasztod az eseményt, amin részt veszel,
  • az alkalmazás megmondja, hogy pontosan mikor és hol kell lenned,
  • te pedig a megadott időben csinálsz egy teljesen hagyományos szelfit, ami mellé néhány órán belül megkapod, hogy nézett ki ugyanez az űrből (spojler: nem fog látszani, ha valaki belepislogott).

Ez az elmélet, de sajnos a gyakorlatban mi összesen két eseményt találtunk az alkalmazásban, és a második is hetekkel ezelőtt volt. Ez mondjuk nagyjából mindegy is, mert a felhőkön a műhold sem lát át.

A Spelfie kiagyalóinak amúgy komoly tervei vannak az űrszelfivel: állításuk szerint a későbbiekben órák helyett mindössze percek alatt megérkezik a kép, és az alkalmazás nem csak koncerteken vagy sporteseményeken, de bárhol és bármikor használható lesz.

(Forrás: The Guardian)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Az Amazon létrehozta az egymilliárd paraméteres szövegfelolvasó modellt, de nem adja az emberek kezébe
Az Amazon létrehozta az egymilliárd paraméteres szövegfelolvasó modellt, de nem adja az emberek kezébe
A BASE TTS-t százezer órányi nyilvánosan elérhető beszédfelvételen gyakorlatoztatták és minden eddiginél természetesebb hangot tudnak létrehozni a segítségével.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.