Itt a legújabb hóbort: az űrből készült szelfi

2019 / 11 / 20 / Bobák Áron
Itt a legújabb hóbort: az űrből készült szelfi
A mobilra telepíthető Spelfie alkalmazás nem ígér kevesebbet, mint hogy egy 36 ezer kilométer magasban keringő műholddal készít rólad egy fotót.

Hogy így van-e, azt különböző okokból egyelőre sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudjuk, de azért leírjuk, hogy elméletben hogy készülne az űrszelfi:

  • regisztrálsz a telefonodra letöltött alkalmazásba,
  • kiválasztod az eseményt, amin részt veszel,
  • az alkalmazás megmondja, hogy pontosan mikor és hol kell lenned,
  • te pedig a megadott időben csinálsz egy teljesen hagyományos szelfit, ami mellé néhány órán belül megkapod, hogy nézett ki ugyanez az űrből (spojler: nem fog látszani, ha valaki belepislogott).

Ez az elmélet, de sajnos a gyakorlatban mi összesen két eseményt találtunk az alkalmazásban, és a második is hetekkel ezelőtt volt. Ez mondjuk nagyjából mindegy is, mert a felhőkön a műhold sem lát át.

A Spelfie kiagyalóinak amúgy komoly tervei vannak az űrszelfivel: állításuk szerint a későbbiekben órák helyett mindössze percek alatt megérkezik a kép, és az alkalmazás nem csak koncerteken vagy sporteseményeken, de bárhol és bármikor használható lesz.

(Forrás: The Guardian)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Tizenhat év után újra járt egy lebénult nő és gondolatok útján írtak üzenetet Emmanuel Macronnak egy globális csúcstalálkozón
Tizenhat év után újra járt egy lebénult nő és gondolatok útján írtak üzenetet Emmanuel Macronnak egy globális csúcstalálkozón
Fegyveres robotkutyák és deepfake-eket kreáló programok helyett a mesterséges intelligencia pozitív oldalát láthattuk egy nemzetközi rendezvényen.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.