Úristen, frissítettem Windows 11-re és nem működik az ujjlenyomat-olvasó a laptopomon!

2021 / 11 / 20 / Rácz Tamás
Úristen, frissítettem Windows 11-re és nem működik az ujjlenyomat-olvasó a laptopomon!
Win10-ről Win11-re váltottam, aminek az első érzékelhető eredménye az ujjlenyomatos bejelentkezés leállása volt. Szerencsére ez egy könnyen elhárítható probléma - mondom is, mi a teendő ilyenkor.

Valójában egész jól elvoltam a Win10-zel, de amikor a képernyő jobb alsó sarkában megjelent az üzenet, hogy válthatok Win11-re, úgy éreztem, nincs más választásom, váltanom is kell. Ha az ember egy jövőmagazinnál dolgozik, tudnia kell elengedni a múlt windowsait.

A gép pár tíz perc alatt szép csendesen le is töltögette, amit le kellett és az újraindulás után már a Win11-be jelentkezhettem be. Vagyis jelentkezhettem volna be, az ujjlenyomat-olvasó ugyanis nem csinált semmit. Na sebaj, beléptem PIN-nel és már szaladtam is az Eszközkezelőbe, ujjlenyomat-scanner-drivert frissíteni. Ajjaj: a gép szerint friss a driver, nincs jobb, szebb, újabb a jelenlegi illesztőprogramnál. Hát most mi legyen?

Elkezdtem nyomozgatni és kiderült, hogy világszerte számos laptopnál beütött ez a probléma a frissítés során a Synaptics WBDI ujjlenyomat-szkennereknél. Szerencsére a megoldás egészen egyszerű - legalábbis nálam működött az alábbi szekvencia:

  1. Eszközkezelő megnyitása a start menüből, miket beszélek, olyan már nincs: ablakos gomb-X betűkombináció, Eszközkezelő (Device Manager)
  2. Két katt a Biometrikus eszközökre, majd az ujjlenyomat-olvasó sorára
  3. Katt az Illesztőprogram fülre
  4. Eszköz letiltása (igen, Biztosan)
  5. Gép újraindítása
  6. Újra Eszközkezelő-Biometrikus eszközök-Ujjlenyomatolvasó, majd az Eszköz engedélyezése

És kész. A gépem már újra nyílik érintésre is. Remélem, a Tiétek is!

További cikkek a témában:

Egy új kiskapuval régebbi gépekre is telepíthető a Windows 11 Úgy tűnik, hogy a Microsoft hagy egy „menekülőutat” azoknak, akik nagyon szeretnének Win 11-et a gépükre, de nincs ehhez elég új gépük.

Nosztalgiázzunk a régi Windows operációs rendszerek jellegzetes hangjaival! Itt toporog a küszöbön a Windows 11, tehát itt az ideje egy kiadós múltba révedésnek – pontosabban: fülelésnek.

Felhőalapú számítógép vállalkozásoknak, akár havi tízezer forintból - ezt ígéri a Windows 365 Egy egyszerű böngészőben el fog futni az egész operációs rendszer.


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Érkezik az alacsony szén-dioxid-kibocsátású cement Európába
Érkezik az alacsony szén-dioxid-kibocsátású cement Európába
Az ír Ecocem cementje 70%-kal kevesebb üvegházhatású gáz kibocsátásával jár a gyártó szerint és a segítségével a cementipar sokkal fenntarthatóbbá válhat.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.