Úthengerrel semmisítik meg a lefoglalt, illegálisan használt kriptovaluta bányászgépeket a maláj hatóságok 2021 / 07 / 20 / Bobák Zsófia

Az illegális bitcoin és egyéb kriptovaluta bányászat egyre nagyobb problémát jelent a világ minden táján, mivel a videókártyákat folyamatosan futtató rigek (bányagépek) hatalmas energiafelhasználással járnak és ez, a legális bányászközpontok működtetésével együtt, jelentősen megnöveli az áramfogyasztást a környéken. Olyannyira, hogy Iránban az ország elnöke, Hassan Rouhani a nyári hónapokra teljes mértékben be is tiltotta a kriptovaluták bányászát, a megnövekedett fogyasztás miatti áramkimaradásokra hivatkozva. Az illegális tevékenységet a hatóságok mindenhol üldözik, de Malajziában egyedi módszerrel demonstrálták, hogy a nemkívánatos foglalatosság milyen következményekkel járhat: Borneó szigetén, Miri településen a rendőrség a Sarawak Energy Berhad vállalattal összefogásban egy gőzhengerrel hajtott keresztül a februártól áprilisig tartó időszakban lefoglalt bányászgépeken. Ez összesen 1069 darab bitcoin bányászatára alkalmas gép megsemmisítését jelentette, amelyek összértéke nagyjából 384 millió forintnyi összegnek felelt meg. Az illegálisan tevékenykedő bányászok a Sarawak Energy-től lopták az áramot az eszközök működtetéséhez, a cég szerint ezzel 8,4 millió ringgit (609 millió forint) értékű kárt okozva nekik, valamint többszörös áramszünetet a környék lakóinak. (Forrás: Cointelegraph, Videó: DayakDaily)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.