Úthengerrel semmisítik meg a lefoglalt, illegálisan használt kriptovaluta bányászgépeket a maláj hatóságok 2021 / 07 / 20 / Bobák Zsófia

Az illegális bitcoin és egyéb kriptovaluta bányászat egyre nagyobb problémát jelent a világ minden táján, mivel a videókártyákat folyamatosan futtató rigek (bányagépek) hatalmas energiafelhasználással járnak és ez, a legális bányászközpontok működtetésével együtt, jelentősen megnöveli az áramfogyasztást a környéken. Olyannyira, hogy Iránban az ország elnöke, Hassan Rouhani a nyári hónapokra teljes mértékben be is tiltotta a kriptovaluták bányászát, a megnövekedett fogyasztás miatti áramkimaradásokra hivatkozva. Az illegális tevékenységet a hatóságok mindenhol üldözik, de Malajziában egyedi módszerrel demonstrálták, hogy a nemkívánatos foglalatosság milyen következményekkel járhat: Borneó szigetén, Miri településen a rendőrség a Sarawak Energy Berhad vállalattal összefogásban egy gőzhengerrel hajtott keresztül a februártól áprilisig tartó időszakban lefoglalt bányászgépeken. Ez összesen 1069 darab bitcoin bányászatára alkalmas gép megsemmisítését jelentette, amelyek összértéke nagyjából 384 millió forintnyi összegnek felelt meg. Az illegálisan tevékenykedő bányászok a Sarawak Energy-től lopták az áramot az eszközök működtetéséhez, a cég szerint ezzel 8,4 millió ringgit (609 millió forint) értékű kárt okozva nekik, valamint többszörös áramszünetet a környék lakóinak. (Forrás: Cointelegraph, Videó: DayakDaily)
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Izomból nekiugrik a Samsungnak a Xiaomi
Izomból nekiugrik a Samsungnak a Xiaomi
A Samsung Galaxy S-széria legerősebb változatának, az Ultrának évek óta nem volt komolyan vehető versenytársa Európában az androidos telefonok között, most viszont a Xiaomi megtörte a jeget a Xiaomi 14 Ultrával.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.