Vadonatúj leletanyaggal, újra megnyitották Pompeii negyven éve bezárt múzeumát 2021 / 01 / 28 / Justin Viktor

Közel kétezer évvel azután, hogy egy hirtelen és hatalmas vulkánkitörés elpusztította Pompeii városát, az újra felfedezését és feltárását követően a második világháborús robbantások és az 1980-as földrengés következtében elszenvedett károk miatt be kellett zárni, az először 1873-ban megnyitott Antiquarium nevű múzeumát. A múzeumot most az ókori római város életéről mesélő sosem látott, lenyűgöző műtárgyakkal nyitották meg újra a látogatók számára. Az Antikvárium állandó kiállítási helyet biztosít Pompejinek, ahol a látogatók megtekinthetik a város feltárt villáiban talált freskók részleteit, számos, graffitit, valamint különféle háztartási tárgyakat, például ezüst kanalakat a városból. A Pompeji romjai régészeti park tisztviselői január 25-én avatták fel a régi/új múzeumot, ahol jelenleg csak az olaszországi Campania régióból érkező látogatókat fogadják, az olaszországi járványügyi utazási korlátozások miatt. Amint ezeket a korlátozásokat végül megszüntetik, a Pompeii romjaira szóló jegyek tartalmazzák majd a múzeumbelépő árát is. (Kép: Antiquarium)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.