Vadonatúj leletanyaggal, újra megnyitották Pompeii negyven éve bezárt múzeumát 2021 / 01 / 28 / Justin Viktor

Közel kétezer évvel azután, hogy egy hirtelen és hatalmas vulkánkitörés elpusztította Pompeii városát, az újra felfedezését és feltárását követően a második világháborús robbantások és az 1980-as földrengés következtében elszenvedett károk miatt be kellett zárni, az először 1873-ban megnyitott Antiquarium nevű múzeumát. A múzeumot most az ókori római város életéről mesélő sosem látott, lenyűgöző műtárgyakkal nyitották meg újra a látogatók számára. Az Antikvárium állandó kiállítási helyet biztosít Pompejinek, ahol a látogatók megtekinthetik a város feltárt villáiban talált freskók részleteit, számos, graffitit, valamint különféle háztartási tárgyakat, például ezüst kanalakat a városból. A Pompeji romjai régészeti park tisztviselői január 25-én avatták fel a régi/új múzeumot, ahol jelenleg csak az olaszországi Campania régióból érkező látogatókat fogadják, az olaszországi járványügyi utazási korlátozások miatt. Amint ezeket a korlátozásokat végül megszüntetik, a Pompeii romjaira szóló jegyek tartalmazzák majd a múzeumbelépő árát is. (Kép: Antiquarium)
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Karnyújtásnyira az influenza nélküli világ – és ehhez oltás sem kell
Karnyújtásnyira az influenza nélküli világ – és ehhez oltás sem kell
A “7-es vegyület” lehet az influenza elleni csodafegyver, amely a védőoltásokat is leválthatja.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.