Vajon a Föld melyik helyszíne látható a NASA műholdas felvételén?

2022 / 12 / 13 / Bobák Zsófia
Vajon a Föld melyik helyszíne látható a NASA műholdas felvételén?
Az 1999-ben alapított NASA Earth Observatory rendszeresen publikál rejtélyes műholdképeket, amelyek eredetére bárki tippelhet.

A NASA Earth Observatory-t 1999-ben hozta létre a NASA azzal céllal, hogy tudományos információkat biztosítson a nagyközönség számára a bolygóval, az éghajlattal és más környezeti témákkal kapcsolatban, valamint műholdas felvételeket is rendszeresen közzétesznek a Föld különleges helyszíneiről. Az Earth Observatory honlapján térképek mutatják a bolygón található hó és jég mennyiségének változásait az elmúlt évtizedek során, a felhők mozgását, a talaj felszíni hőmérséklet módosulását vagy éppen a tüzek tombolását a különböző kontinenseken.

A térképek és leírások mellett számos műholdas felvételt is találhatunk a Föld látványos, és kevésbé ismert részeiről is, ezek között pedig időről időre felbukkan egy, aminek az eredetét a NASA munkatársai nem fedik fel azonnal. A rejtélyes képen látható helyszín lokációját bárki megtippelheti, amennyiben úgy gondolja, felismeri a helyet, majd a komment szekcióba beírva közzéteheti a javaslatát. A tippelés nem verseny ugyan és jutalom sem jár a helyes választ adóknak, de az első kommentelő nevét, aki rájön a megoldásra, az Earth Observatory megemlíti a felvételről szóló következő cikkben. A kép eredetéről a leplet egy hét múlva rántják le, ekkor derül ki, hogy valójában a bolygó mely részét láthatjuk a felvételen és a helyszínről egy rövid bemutató is megjelenik a Nap Képe (Image of the Day) rovatban. A helyszínről szóló javaslat mellett hosszabb leírást is adhatunk a képről, amennyiben valamilyen érdekes információval bírunk róla.

A legújabb műholdkép a következő (ide kattintva lehet a kommentet beküldeni), kinek sikerül felismerni?

(Fotó: NASA Earth Observatory)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Hatalmas segélyforrást hoztak létre az ENSZ klímakonferenciáján
Hatalmas segélyforrást hoztak létre az ENSZ klímakonferenciáján
Nagy bejelentéssel indult az ENSZ klímakonferenciája, de a neheze még hátra van
A Google geotermikus energiával működteti két adatközpontját is
A Google geotermikus energiával működteti két adatközpontját is
Ez a Google első geotermikus projektje, amely a cég két, Nevadában lévő adatközpontját látja el tiszta energiával.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.