Vajon a Föld melyik helyszíne látható a NASA műholdas felvételén?

2022 / 12 / 13 / Bobák Zsófia
Vajon a Föld melyik helyszíne látható a NASA műholdas felvételén?
Az 1999-ben alapított NASA Earth Observatory rendszeresen publikál rejtélyes műholdképeket, amelyek eredetére bárki tippelhet.

A NASA Earth Observatory-t 1999-ben hozta létre a NASA azzal céllal, hogy tudományos információkat biztosítson a nagyközönség számára a bolygóval, az éghajlattal és más környezeti témákkal kapcsolatban, valamint műholdas felvételeket is rendszeresen közzétesznek a Föld különleges helyszíneiről. Az Earth Observatory honlapján térképek mutatják a bolygón található hó és jég mennyiségének változásait az elmúlt évtizedek során, a felhők mozgását, a talaj felszíni hőmérséklet módosulását vagy éppen a tüzek tombolását a különböző kontinenseken.

A térképek és leírások mellett számos műholdas felvételt is találhatunk a Föld látványos, és kevésbé ismert részeiről is, ezek között pedig időről időre felbukkan egy, aminek az eredetét a NASA munkatársai nem fedik fel azonnal. A rejtélyes képen látható helyszín lokációját bárki megtippelheti, amennyiben úgy gondolja, felismeri a helyet, majd a komment szekcióba beírva közzéteheti a javaslatát. A tippelés nem verseny ugyan és jutalom sem jár a helyes választ adóknak, de az első kommentelő nevét, aki rájön a megoldásra, az Earth Observatory megemlíti a felvételről szóló következő cikkben. A kép eredetéről a leplet egy hét múlva rántják le, ekkor derül ki, hogy valójában a bolygó mely részét láthatjuk a felvételen és a helyszínről egy rövid bemutató is megjelenik a Nap Képe (Image of the Day) rovatban. A helyszínről szóló javaslat mellett hosszabb leírást is adhatunk a képről, amennyiben valamilyen érdekes információval bírunk róla.

A legújabb műholdkép a következő (ide kattintva lehet a kommentet beküldeni), kinek sikerül felismerni?

(Fotó: NASA Earth Observatory)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Különös hatással van a Mars a földi óceánok mélyére
Különös hatással van a Mars a földi óceánok mélyére
A Föld és a Mars kozmikus keringője hatással van a földi óceán mélyére, ami a klímaváltozás szempontjából is tartogathat jó hírt.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.