Valódi, működőképes, "többemeletes" mechát árul egy japán cég 2023 / 10 / 07 / Felkai Ádám

A Tsubame Industries, egy tokiói székhelyű startup kifejlesztett egy 4,5 méter magas, négykerekű, ARCHAX nevű robotot, amelyet a "Mobile Suit Gundam" című népszerű japán anime sorozat ihletett. A 3 millió dollárba kerülő robot pilótafülke-monitorokkal rendelkezik, amelyek a külső kamerák képét fogadják, így a pilóta a törzs belsejéből irányíthatja a gépezet karjait és kezeit a joystickok segítségével. A 3,5 tonnás ARCHAX két üzemmóddal rendelkezik: egy függőleges "robot üzemmóddal", valamint egy "jármű üzemmóddal" – utóbbi esetben akár 10 kilométeres óránkénti sebességgel is haladhat. Mint Ryo Yoshida, a Tsubame Industries 25 éves vezérigazgatója nyilatkozott: "Japán nagyon jó az animációs filmekben, a videojátékokban, a robotokban és az autókban, ezért úgy gondoltam, nagyszerű lenne, ha olyan terméket tudnék létrehozni, amely ezeket az elemeket egybe tömöríti. Valami olyasmit akartam alkotni, amelyen ezt hirdeti: "Ez Japán"." Yoshida 5 ilyen robotot tervez megépíteni és eladni elsősorban a rajongóknak (darabja egyébként 3 millió dollárba kerül), de a gépnek lehetnek akár gyakorlati felhasználási lehetőségei is a katasztrófaelhárításban és az űriparban is. Yoshida igen korán, még gyerekként került kapcsolatba a gépgyártással -- a nagyapja vasművében tanulta meg hegesztést, majd később egy elektromos kézprotéziseket gyártó céget alapított. (Forrás: Japan Times)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Vészesen közeleg a Q-nap, amikor minden rendszer feltörhetővé válik
Vészesen közeleg a Q-nap, amikor minden rendszer feltörhetővé válik
A Q-nap az az időpont, amikor a kvantumszámítógépek képesek lesznek feltörni a ma használt titkosítási módszereket. Ez pedig akár már jövőre is bekövetkezhet.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.