Valós időben generált meeting-átiratokat kap a Teams

2021 / 03 / 30 / Perei Dóra
Valós időben generált meeting-átiratokat kap a Teams
Bár a valós idejű átiratok egyelőre csak az angol nyelvű meetingeknél működnek, mégis érdemes pár szót ejteni a mesterséges intelligencia előnyeit kihasználó megoldásról.

Az ugyanis beazonosítja az értekezleten felszólaló, beszéd közben levő felhasználókat, majd mondanivalójukat - a nevük mellett - időbélyegekkel látja el az átiratban, úgy, mintha egy szöveges chatablakban folyna az értekezlet.

Most bárki kipróbálhatja, hogy mi maradna az internetből Facebook, Google, Amazon és Microsoft nélkül Nagyjából semmi.

A Microsoft blogbejegyzését a TechRepublic idézi, eszerint a - nagyvállalatok számára is elérhető - funkció fejlesztésénél az elmúlt két évben érték el az eddigi legkomolyabb sikereket, minekutána leküzdöttek egy sor kihívást, így például minimalizálták a késleltetést, és legfőképp finomítottak a beszédfelismerés technológiáján. A vállalat ugyanakkor hozzátette, hogy

az átiratok száz százalékos pontosságát nem tudja garantálni, amit célszerű figyelembe venni, különösen kritikus fontosságú meetingek esetén.

A funkciót az adott Teams csoport adminisztrátorai engedélyezhetik, ezt követően pedig vagy a virtuális meetup szervezői, vagy a prezentáló felhasználók kapcsolhatják be. A Teams a valós idejű átiratok aktiválásakor és rögzítéséről értesíti az értekezlet résztvevőit, akik profilbeállításaik között beállíthatják, hogy szerepeljen-e a nevük a szövegben.

Végezetül, az átiratok azonnal elérhetővé válnak a résztvevők számára, úgy a Teams naptárak fülében, mint a chat felületén megjelenő csempére kattintva - a fájljait pedig a rendszer a szervezők Exchange Online fiókjában tárolja. Innen csak a  főadminisztrátor vagy maga a szervező törölheti az átiratokat. Az új funkciót a Microsoft 365 E3, Microsoft 365 E5, Microsoft 365 Business Standard, és Microsoft 365 Business Premium licencekkel rendelkező felhasználók használhatják, jelenleg csak angol nyelven.

(Fotó: Flickr, Windows)

További cikkek a témában:

Jó hír a Skype felhasználók számára: a Microsoft kibővíti a platform elérhetőségét március végétől A videóchat otthonról dolgozáshoz is ideális, de most kivételesen nem a koronavírusról van szó. A Teams és a Skype közti határ megnyitását régóta ígéri a Microsoft és most valóban elérhetővé válik.

Automatikusan fordít és jegyzetel megbeszéléseken a Microsoft új appja A Group Transcribe remek eszköz lesz, ha egyszer újra lesznek személyes értekezletek.

Az otthoni munkavégzés egyik legnagyobb akadálya, ami az emberek 95%-ának gondot okoz Az emberek kilencvenöt százaléka nem tud összpontosítani és hatékonyan dolgozni a rossz hangminőség miatt, de hogyan segíthetik a különböző audio megoldások a jövő munkahelyének átalakulását? És a távoktatás zavartalan működését? Ezekre kerestük a választ.

 


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
A “Ketrecek ketrece” néven emlegetett anyag nem csak a CO2-t köti meg, de egy annál jóval potensebb üvegházhatású gázt is. A tudósok véleménye alapján rendkívül ígéretes felfedezésről van szó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.