Valóságos népvándorlás lesz a Tejútrendszerben a következő másfélmillió évben 2020 / 12 / 17 / Bobák Áron
Az Európai Űrügynökség december elején hozta nyilvánosságra a Gaia-projekt eredményeit, aminek keretében olyan részletességgel térképezték fel a galaxisunkat, mint korábban még senki. Az éveken át tartó kutatás keretében összesen 1,8 milliárd égitest mozgását figyelték meg, ennek köszönhetően pedig a kutatók azt is igencsak pontosan meg tudják jósolni, hogyan fognak mozogni a csillagok a távoli jövőben. A most kiadott time-lapse videón az ESA munkatársai a Földhöz legközelebbi negyvenezer csillagot rakták térképre, vagyis azokat, amik száz parszeknél (azaz legfeljebb 326 fényévnyire) találhatók a Naptól. A videón látható kis fehér csíkok nyolcvanezer évnyi mozgást jelentenek, összességében pedig az látható, hogy a csillagok hogyan és merre fognak vándorolni a következő 1,6 millió évben. (ESA)
Kövesd a Rakétát a Facebookon is!
Kövess, üzenj, kommentelj a Rakéta Facebook oldalán!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.