Valóságos népvándorlás lesz a Tejútrendszerben a következő másfélmillió évben 2020 / 12 / 17 / Bobák Áron

Az Európai Űrügynökség december elején hozta nyilvánosságra a Gaia-projekt eredményeit, aminek keretében olyan részletességgel térképezték fel a galaxisunkat, mint korábban még senki. Az éveken át tartó kutatás keretében összesen 1,8 milliárd égitest mozgását figyelték meg, ennek köszönhetően pedig a kutatók azt is igencsak pontosan meg tudják jósolni, hogyan fognak mozogni a csillagok a távoli jövőben. A most kiadott time-lapse videón az ESA munkatársai a Földhöz legközelebbi negyvenezer csillagot rakták térképre, vagyis azokat, amik száz parszeknél (azaz legfeljebb 326 fényévnyire) találhatók a Naptól. A videón látható kis fehér csíkok nyolcvanezer évnyi mozgást jelentenek, összességében pedig az látható, hogy a csillagok hogyan és merre fognak vándorolni a következő 1,6 millió évben. (ESA)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Döntött a NASA: letérítik a pályájáról a Földet veszélyeztető aszteroidát
Döntött a NASA: letérítik a pályájáról a Földet veszélyeztető aszteroidát
A Bennu aszteroida relatíve esélyesen becsapódhat a Földbe – ha ez megtörténne, az 22 atombomba robbanásával érne fel. A NASA nem kockáztat, és inkább letérítik az égitestet a jelenlegi, ütközésveszélyes pályáról.
Miután landolt a Holdon, India a Nap felé is elindított egy űreszközt
Miután landolt a Holdon, India a Nap felé is elindított egy űreszközt
Az Aditya-L1 műhold a Nap felszínét, légkörét, annak is a legkülső rétegét, a plazmából álló Napkoronát vizsgálja majd.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.