Vasárnap kitört az indonéz Marapi vulkán, többen meghaltak 2023 / 12 / 05 / Bodnár Barna

Több mint 10 ember meghalt vasárnap, amikor a Szumátra nyugati részén lévő, közel 3000 méter magas, Marapi nevű vulkán kitört, és forró hamuval borította be a régiót. A hegyen körülbelül 75 ember tartózkodott a kitörés idejében, ebből eddig 13 túrázó holttestét találták meg, 10 embert továbbra is keresnek a hatóságok, a túlélők közül hárman égési sérüléseket szenvedtek. A helyi hatóságok a második legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki a térségre, a kráter környékét 3 kilométeres körzetben lezárták. Alábbi videón a helyiek felvételei láthatóak a vasárnapi, mindössze 5 percig tartó kitörésről, amelynek során a vulkánból 3 kilométeres füstoszlop emelkedett a levegőbe. A helyi katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a 2981 méter magas tűzhányónál hónapok óta megnövekedett aktivitást észleltek, az indonéz vulkanológiai ügynökség pedig 2011 óta havonta küldött leveleket az ország környezetvédelmi minisztériumának a vulkán jelentette veszéllyel kapcsolatban. A szervezet azt javasolta, hogy zárják le a hegy környékét, és senkit ne engedjenek a vulkán 3 kilométeres körzetébe, a hatóságok azonban nem intézkedtek.
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Úton a korlátlan energia felé: rekordok a fúziós energiatermelésben
Úton a korlátlan energia felé: rekordok a fúziós energiatermelésben
Az Egyesült Királyságban a Joint European Torus (JET) létesítmény új fúziós energiakibocsátási rekordot ért el: 69,26 megajoule hőt termelt 0,21 milligramm tüzelőanyagból. Közben az amerikai US National Ignition Facility a befektetett energia majdnem kétszeresét állította elő.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.