Vasárnap kitört az indonéz Marapi vulkán, többen meghaltak 2023 / 12 / 05 / Bodnár Barna

Több mint 10 ember meghalt vasárnap, amikor a Szumátra nyugati részén lévő, közel 3000 méter magas, Marapi nevű vulkán kitört, és forró hamuval borította be a régiót. A hegyen körülbelül 75 ember tartózkodott a kitörés idejében, ebből eddig 13 túrázó holttestét találták meg, 10 embert továbbra is keresnek a hatóságok, a túlélők közül hárman égési sérüléseket szenvedtek. A helyi hatóságok a második legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki a térségre, a kráter környékét 3 kilométeres körzetben lezárták. Alábbi videón a helyiek felvételei láthatóak a vasárnapi, mindössze 5 percig tartó kitörésről, amelynek során a vulkánból 3 kilométeres füstoszlop emelkedett a levegőbe. A helyi katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a 2981 méter magas tűzhányónál hónapok óta megnövekedett aktivitást észleltek, az indonéz vulkanológiai ügynökség pedig 2011 óta havonta küldött leveleket az ország környezetvédelmi minisztériumának a vulkán jelentette veszéllyel kapcsolatban. A szervezet azt javasolta, hogy zárják le a hegy környékét, és senkit ne engedjenek a vulkán 3 kilométeres körzetébe, a hatóságok azonban nem intézkedtek.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Több tízezer tonna szén-dioxidot von ki a levegőből évente a világ legnagyobb szén-dioxid semlegesítő üzeme
Több tízezer tonna szén-dioxidot von ki a levegőből évente a világ legnagyobb szén-dioxid semlegesítő üzeme
A Mammoth egy hatalmas légtisztítóhoz hasonlóan vonja ki a levegőből a szén-dioxidot, a névleges kapacitása pedig az év végére elérheti a 36 ezer tonnát.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.