Itt az elektromosautó-töltős mobilapp, amivel előre le is lehet foglalni a töltőt!

2020 / 04 / 22 / Rácz Tamás
Itt az elektromosautó-töltős mobilapp, amivel előre le is lehet foglalni a töltőt!
Végre nem kell megverekedni az elektromosautó-töltőknél a villanyautósoknak a konnektorért, ha pont egyszerre érnek oda. Legalábbis az E.ON-töltőknél.

Az elektromos autó nagyszerű dolog, a sűrű nyilvános töltőhálózat szintén, a mobiltelefonról kezelhető töltőtérkép pedig pláne. De a legjobb az lenne, ami eddig nem volt: hogy ne csak meg lehessen nézni a mobilon, hol van a legközelebbi töltő, és ne csak azt lehessen látni, hogy MOST épp foglalt-e vagy szabad, hanem hogy le is lehessen foglalni pár perccel az odaérkezés előtt. Az pedig már igazán a hab lenne a tortán, ha az esetleg épp foglalt kiszemelt töltőoszlop felszabadulásáról is kapjon értesítést a közelben parkoló villanyautós, hogy gyorsan lefoglalhassa azt és kiszaladhasson rácsatlakozni a töltőre.


Foglalás? Ilyen opció eddig nem volt - most már van!!!

Még csak nem is e-autó-tulajdonosként, csupán elektromos tesztautókat évente néhány hét erejéig használó újságíróként is többször belefutottam abba, hogy a térképen kinézett szabad DC-villámtöltő előtt már ott állt egy másik kocsi és épp dugta be a csatlakozót egy másik autós a kocsijába, mikor odaértem. És az is nagyon gyakran előfordult, hogy hiába néztem rá napközben többször is a szerkesztőség környékén lévő nyilvános töltőkre, bár a kocsik folyton cserélődtek rajtuk, pont nem sikerült elcsípnem egy üres időablakot.

Most végre megkapták ezeket a fontos szolgáltatásokat is a villanyautósok - még ha egyelőre csak az E.ON hálózatában is. Az elektromos szolgáltató drive.ON nevű mobilappja (letölthető Androidra is, iPhone-ra is) egy gyors és egyszerű, egyelőre számlázási információkat sem kérő regisztráció után térképen megmutatja a legtöbb hazai nyilvános e-autó-töltőt, de az E.ON saját töltőoszlopaira 30 perces foglalást is lehet tenni odaérkezés előtt. Természetesen a foglalás felelősséggel jár: aki blokkol egy töltőt de aztán mégsem használja azt, egy hónapra elveszíti a foglalási jogot.

Az épp foglalt, de nekünk pont jó helyen lévő töltő felszabadulásáról pedig az appban kérhetünk értesítést és akár azonnal le is foglalhatjuk, hogy biztosan ne lógjon más a kábelen, mire odaérünk a mi kocsinkkal.

Igazán hiánypótló funkciók ezek a hazai elektromos mobilitás felpörgéséhez - reméljük, a többi hazai nyilvános töltő-üzemeltető szolgáltató is hamarosan lép és saját hálózatán elérhetővé teszi ugyanezeket az opciókat. És, ki tudja, talán még egyszer azt is megérjük, hogy egyetlen mobilappon láthassák, foglalhassák az összes hazai töltőt a villanyautósok! Az már maga lenne az elektromos mennyország!


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Gyors és olcsó: hatalmas, felfújható űrállomásokat bocsátanak fel két éven belül
Gyors és olcsó: hatalmas, felfújható űrállomásokat bocsátanak fel két éven belül
A Max Space stadion méretű, de olcsón és könnyen telepíthető űrállomásokat ígér. A 2026-ban fellőtt első modult követően pedig ilyenekben élhetnek az emberek majd a Holdon, és aztán a Marson is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.