Véletlenül derült rá fény, hogy a Twitter megszűnt önálló cégként létezni

2023 / 04 / 12 / Pőcze Balázs
Véletlenül derült rá fény, hogy a Twitter megszűnt önálló cégként létezni
Valamivel több mint fél évvel azután, hogy Elon Musk, a Tesla és a Space X első embere megvásárolta a világ egyik legfontosabb közösségi platformját, a Twitter már nem önálló jogi entitás. Mindez egy, a korábbi cég ellen indított per miatt derült csak ki, ám lehetséges, hogy egy lépés a Musk által tervezett gigaalkalmazás, az "X" felé.

A Gizmodón olvasható hír szerint egy szélsőjobboldali, összeesküvés-elméleteket szövő politikusjelölt, Laura Loomer derítette ki, egészen véletlenül, hogy a Twitter nevű termék már nem a Twitter Inc. nevű vállalaté, hanem a rejtélyesen hangzó X Corp.-é. Loomer ugyanis korábban pert indított azok ellen a közösségi platformok ellen, amelyek kitiltották őt a felhasználóik közül, és egy április 4.-i bírósági dokumentum ezzel összefüggésben kiemelte, hogy hiába szerepel az oldalon és az alkalmazás-piactereken a neve,

a Twitter. Inc már nem létezik, hiszen beolvasztották az X Corp.-ba, amelynek tulajdonosa az X Holdings Corp.

Mindez úgy hangzik, mintha a Vasember vagy a Bosszúállók forgatókönyvéből idéznénk, és Elon Musk tervei valóban nem sokkal kevésbé nagyszabásúak: "X" néven azt a projektet szokta emlegetni, amely egyszer egy "mindenre képes" alkalmazást hoz majd létre. A modern okostelefonok korában nehéz elképzelni egyetlen, nagy programot, amely rengeteg mindenre képes, hiszen pont a specializált, kisebb-nagyobb alkalmazások korát éljük, ahogyan a számítógépünkön is külön szoftver felel a szövegszerkesztésért, a böngészésért vagy a vírusirtásért. Ugyanakkor, ahogyan azt a cikk is kiemeli, akad példa arra, hogy temérdek funkció kerül egyetlen ernyő alá: a kínai WeChaten nem csak privát vagy nyilvános üzeneteket lehet küldeni, a videók és a fotók megosztása mellett fizetésre, sőt videojátékozásra is alkalmas. Musk hosszú ideje szeretne valami hasonlót létrehozni a nyugati világnak, és azt ugyan már bizonyította, hogy a fejlesztési nehézségek vagy az adatvédelmi aggályok kevéssé zavarják, ám azt egyelőre nem tudta megfogalmazni, hogy egy ilyen alkalmazás a tulajdonosokon kívül kinek jó. Kínában a WeChat legnagyobb haszonélvezője is valószínűleg a hatalmas megfigyelési apparátust működtető kormány.

És ugyan az üzletember korábban azt mondta, hogy a negyvennégymilliárd dollárért megvásárolt, mostanra szerinte feleannyit érő Twitter meggyorsíthatja a megaalkalmazás létrehozását, az is elképzelhető, hogy egy pénzügyi-technikai cégösszevonásról van csak szó. Biztosat nem tudni, hiszen az újságírói kérdésekre a Twitter kivétel nélkül egy kaki emojival válaszol.

(Borítókép: Ravi Sharma/Unsplash)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Tizenhat év után újra járt egy lebénult nő és gondolatok útján írtak üzenetet Emmanuel Macronnak egy globális csúcstalálkozón
Tizenhat év után újra járt egy lebénult nő és gondolatok útján írtak üzenetet Emmanuel Macronnak egy globális csúcstalálkozón
Fegyveres robotkutyák és deepfake-eket kreáló programok helyett a mesterséges intelligencia pozitív oldalát láthattuk egy nemzetközi rendezvényen.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.