Vezeték nélküli fülhallgatót rejtett az új okosórájába a Huawei

2022 / 12 / 04 / Pőcze Balázs
Vezeték nélküli fülhallgatót rejtett az új okosórájába a Huawei
Ugyan már november végén kiszivárgott a Watch Buds koncepciója, sőt, a doboza is, de akkor még viccnek is tűnhetett, hogy a kínai gyártó keresztezte az okosórákat és a vezeték nélküli fülhallgatók töltődobozát. Most azonban kiderült, hogy december első napjaiban már piacra is dobták volna a terméket.

A Huawei Central másfél hete mutatott be egy elmosódott képet és egy rendkívül sematikus tervrajzot a Watch Buds-ról. Ezek alapján a kütyü egy felnyitható számlapú okosóra, amelyben két, apró henger formájú, teljesen vezeték nélküli fülhallgató kapott helyet. A dobozról az még kiderül, hogy az eszközön a HarmonyOS, vagyis a gyártó saját operációs rendszere fut, de ezen kívül más nem. Így teljesen érthető, ha néhányan arra gyanakodtak, hogy a kínai naptárban most van április elseje. Úgy tűnik, tévedtek, a Huawei ugyanis megerősítette, hogy valóban létezik a Watch Buds

Olyannyira, hogy a The Verge cikkében idézett források szerint december másodikára tervezték a bemutatót, ám azt végül elhalasztották. Hogy pontosan miért, azt nem tudni, de a döntés összefügghet Csiang Cö-min volt kínai elnök halálával. A Xiaomi 13 sorozata szintén a politikus november 30-i halála miatt késhet. Mivel egyetlen ízelítő videónál többet nem osztott meg előre a Huawei a kütyüről, ezért csak tippelni lehet, hogy pontosan milyen csip dolgozik benne, illetve, ami még fontosabb, hogy hogyan fogja bírni akkumulátorral, hogy egyszerre kell töltőként és okosóraként működnie. Egy rövid, kiszivárgott videó alapján szerencsére nem lesz hordhatatlanul vastag az eszköz.

Az, hogy a Watch Buds vajon slágertermék lesz-e, vagy csak különös és gyorsan elfeledett színfolt az okosórák egyre egységesebb, egyre kevésbé innovatív piacán, egyszerre fog az ötlet népszerűségén és a kivitelezés minőségén múlni. Mindenesetre a koncepció izgalmasabbnak és hasznosabbnak tűnik, mint a Huawei rúzstokba rejtett fülhallgatói.

(Fotó: Huawei Central)

Megérkezett a Google okosórája, de vajon le tudja nyomni az Apple Watch-ot? A Pixel Watch a keresőóriás első saját terméke a kategóriában.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Digit, Phoenix, Apollo - jönnek a robotmunkások, Magyarországra is
Digit, Phoenix, Apollo - jönnek a robotmunkások, Magyarországra is
Az Agility Robotics Digit gépe az Amazonnál dolgozik, de hamarosan munkába áll egy másik kereskedelmi ellátó cég raktáraiban is. A hozzá hasonló robotokat az árupakolás mellett autógyártók telepein használják egyre gyakrabban.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.