Videón a Molotov-koktélt dobáló ukrán drón 2022 / 03 / 12 / Felkai Ádám

A videót a Reuters képeit felhasználva dobta össze az ausztrál news.com.au híroldal YouTube csatornája, a The Newsroom Explains. Mint arról a New York Post beszámolt, a négy rotoros drónt az ukrán hadsereg alakította át arra a célra, hogy Molotov-koktélt (a képeken egy sörösüveg) ráejtse az ellenségre. A drón hasán vízszintesen került rögzítésre a sörösüveg, amit aztán távirányítással lehet kioldani. A lap megemlíti azt a korábbi hírt is, hogy Lviv városában a Pravda sörfőzde átállt a sörgyártásról a Molotov-koktélra, vagyis a cég üvegeibe azóta gyúlékony anyagot töltenek. A lakosságot katonai instruktorok is kiképzik a Molotov-koktél használatára, és a beszámolók szerint ezzel kapcsolatban a helyi rádióadók adása is nyújt útbaigazítást, ahogy a közösségi médiában is egyre többen magyaráznak városi gerillaharcról, valamint akár ezen eszközök elkészítéséről, használatáról is. A hír eljutott különböző drónokkal kapcsolatos fórumokra is, ahol a felhasználók arról írnak, hogy a koktélt valószínűleg olyan szerkezettel látták el, ami becsapódáskor aktiválódik, és ez így egy rendkívül olcsó, de hatékony fegyver lehet. Más kérdés, hogy a háború elmúlta után mekkora fenyegetést jelenthet úgy általában a militarizált, de erendendően polgári drón, akár mint elképzelés is, illetve ez milyen hatással lesz a terület – adott esetben – túlszabályozására. (A cikkhez használt kép illusztráció, forrása: Pixabay/photoAC)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A következő generációs holdjáró nem hasonlít majd az Apollo-éra járműveihez
A következő generációs holdjáró nem hasonlít majd az Apollo-éra járműveihez
Az Astrolab, az Intuitive Machines és a Lunar Outpost kapta a lehetőséget arra, hogy új rovert fejlesszen a leendő holdi missziók számára.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.



This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.