Videón ahogy a Starship egy zuhanó darabja tönkrezúz egy autót

2023 / 05 / 19 / Felkai Ádám
Videón ahogy a Starship egy zuhanó darabja tönkrezúz egy autót
Amikor a Starship felrobbant, az járt némi járulékos kárral is: videón amint a Csillaghajó egy darabja eltalál egy kistehert.

A Starship repülése annyiban nem sikerült, hogy sajnos felrobbant, bár a SpaceX szerint így is rengeteg értékes adathoz jutottak. A LabPadre néven elhíresült youtuber pedig felvette az április 20-ai kilövést, és ha kicsit figyelünk, az is feltűnhet, hogy az indítóálláshoz kicsit talán túlságosan is közel parkoló kistehernek is jutott az áldásból, mivel jól eltalálta egy, az űrhajóból leszakadó darab. A videót 4k-ban itt lehet megtekinteni. Később kiderült, hogy a kocsi a NASASpaceFlight-nál dolgozó Chris Berginé, aki később elárulta, hogy az autó nem lett totálkáros, de azért igen komoly sérülést szenvedett.

Bergin a Twitteren elmondta azt is, hogy nem bánja a dolgot, sőt hálás a SpaceX-nek, hogy engedték ilyen közel felvételt készíteni, mivel így lehet csak igazán menő videókat csinálni ezekről az eseményekről. Szóval úgy tűnik, hogy a dolog bár veszélyesen néz ki, de ilyen ez a rock-szakma – ahogy mondani szokták. Akárhogy is, addig nincs talán nagy baj, amíg egy ilyen darab kupán nem talál valakit – azt azért mindenképp meg kellene akadályozni.

Mint azt a Futurism írja, mivel az Elon Musk tulajdonában lévő cég Starbase bázisa egy vadvédelmi terület közelében található, a Starship szándékos robbantásából származó törmelékek záporoztak erre a védett területre, és a közeli, texasi Port Isabel város helyi lakosainak is gondot okozott a szennyezés, az indításba pedig több épület is beleremegett.


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Félkerekű, önegyensúlyozó vonatok és autók – a giroszkópos járművek őrült története: 1. rész
Félkerekű, önegyensúlyozó vonatok és autók – a giroszkópos járművek őrült története: 1. rész
Azt hihetnénk, hogy az önegyensúlyozó járművek olyan technológia, amelytől még távol vagyunk. Pedig ilyen járműveket már a huszadik század elején is fejlesztettek méghozzá sikerrel – akár olyan hatalmas tömegű eszközöket is “félkerékre” pakoltak, mint a vonat. Ám ha így tombolt a giroszkóp-őrület, hova tűntek ezek a járművek?
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.