Videón ahogy a Starship egy zuhanó darabja tönkrezúz egy autót

2023 / 05 / 19 / Felkai Ádám
Videón ahogy a Starship egy zuhanó darabja tönkrezúz egy autót
Amikor a Starship felrobbant, az járt némi járulékos kárral is: videón amint a Csillaghajó egy darabja eltalál egy kistehert.

A Starship repülése annyiban nem sikerült, hogy sajnos felrobbant, bár a SpaceX szerint így is rengeteg értékes adathoz jutottak. A LabPadre néven elhíresült youtuber pedig felvette az április 20-ai kilövést, és ha kicsit figyelünk, az is feltűnhet, hogy az indítóálláshoz kicsit talán túlságosan is közel parkoló kistehernek is jutott az áldásból, mivel jól eltalálta egy, az űrhajóból leszakadó darab. A videót 4k-ban itt lehet megtekinteni. Később kiderült, hogy a kocsi a NASASpaceFlight-nál dolgozó Chris Berginé, aki később elárulta, hogy az autó nem lett totálkáros, de azért igen komoly sérülést szenvedett.

Bergin a Twitteren elmondta azt is, hogy nem bánja a dolgot, sőt hálás a SpaceX-nek, hogy engedték ilyen közel felvételt készíteni, mivel így lehet csak igazán menő videókat csinálni ezekről az eseményekről. Szóval úgy tűnik, hogy a dolog bár veszélyesen néz ki, de ilyen ez a rock-szakma – ahogy mondani szokták. Akárhogy is, addig nincs talán nagy baj, amíg egy ilyen darab kupán nem talál valakit – azt azért mindenképp meg kellene akadályozni.

Mint azt a Futurism írja, mivel az Elon Musk tulajdonában lévő cég Starbase bázisa egy vadvédelmi terület közelében található, a Starship szándékos robbantásából származó törmelékek záporoztak erre a védett területre, és a közeli, texasi Port Isabel város helyi lakosainak is gondot okozott a szennyezés, az indításba pedig több épület is beleremegett.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Úgy néz ki, mint egy autó, de valójában bicikli
Úgy néz ki, mint egy autó, de valójában bicikli
A Karbike egy mini autó-kerékpár hibrid, amivel pedálozni kell ugyan, de autó módjára véd az időjárás viszontagságaitól.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.