Videón, ahogy földet értek a kínai űrhajósok, akik 5 hónapig voltak az űrben 2023 / 10 / 31 / Bodnár Barna

Jing Haipeng (a küldetés parancsnoka), Zhu Yangzhu és Gui Haichao űrhajósok a Sencsou-16 visszatérésre használt űrkapszulájában értek földet a dongfengi leszállóhelyen kedd hajnalban, magyar idő szerint 1 óra körül a Kínai Nemzeti Űrügynökség (CMSA) szerint. A tajkonauták 5 hónapig tartózkodtak a kínai Tienkung űrállomáson, ezalatt Jing és Zhu nyolcórás űrsétát hajtott végre, zöldségek termesztésével kísérleteztek, illetve egy élő, interaktív előadást is közvetítettek az űrből, amely során meggyújtottak egy gyufát az űrállomáson. A Sencsou-16 volt az ötödik emberes küldetés a Tienkungra, összességében pedig ez volt Kína tizenegyedik űrhajós repülése. A visszatérő tajkonautákat múlt pénteken váltotta le a Sencsou-17 szintén három tagú csapata, akik a tervek szerint hat hónapot töltenek majd az űrállomáon. (Borítókép: news.cn)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Ma kiderül, ki építi meg a járművet, amivel a Holdon közlekednek az űrhajósok
Ma kiderül, ki építi meg a járművet, amivel a Holdon közlekednek az űrhajósok
A NASA tervei szerint az első emberes holdi Artemis-küldetés asztronautái még gyalogosan közlekednek, de később egy LTV (Lunar Terrain Vehicle) szállítja majd őket az égitesten. Az űrügynökség ma választja ki, hogy ki építheti meg a járművet, a bejelentést élőben is nézhetjük.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.