Virtuális állatokra cserélték a valódiakat egy futurisztikus állatkertben 2023 / 08 / 03 / Bobák Zsófia

Ausztrália harmadik legnagyobb városában, Brisbane-ben nyílt meg az első hologramállatkert, ami a hagyományos állatkerteknél jóval több állatfajjal való találkozásra ad lehetőséget a látogatók számára, méghozzá az élőlényeket virtuálisan eredeti élőhelyük környezetébe helyezve az állatok természetes viselkedése is megismerhetővé válik. A hologramokat az ausztrál Axiom Holographics készítette el, akik hologramtechnológiával működő eszközöket gyártanak, kereskedelmi, oktatási, szórakoztatási és katonai célokra, köztük hordozható holografikus asztalokat és falakat is. Az állatkert 1000 négyzetméteres területén a falakon megjelenő állatok a világ legkülönbözőbb régióiba kalauzolnak, Afrikától az Északi-sarkig és egy hatalmas, 25 méter hosszú bálnával is lehet találkozni az akár három órás esemény során. A speciális állatkert nem nyújta ugyan ugyanazt az élményt, mint a valódi állatokkal való interakció, de a park üzemeltetői szerint a hologramok alkalmazása a virtuális élőlények VR-sisakokon keresztül történő megfigyelése helyett jelentősen növeli a valósághű hangulatot. Az ausztrál park csak az első a hologramállatkertek sorában, az Axiom az Egyesült Államokban, Japánban és Európában is tervezi hasonló létesítmények megnyitását a jövőben.
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Digit, Phoenix, Apollo - jönnek a robotmunkások, Magyarországra is
Digit, Phoenix, Apollo - jönnek a robotmunkások, Magyarországra is
Az Agility Robotics Digit gépe az Amazonnál dolgozik, de hamarosan munkába áll egy másik kereskedelmi ellátó cég raktáraiban is. A hozzá hasonló robotokat az árupakolás mellett autógyártók telepein használják egyre gyakrabban.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.