Virtuális állatokra cserélték a valódiakat egy futurisztikus állatkertben 2023 / 08 / 03 / Bobák Zsófia

Ausztrália harmadik legnagyobb városában, Brisbane-ben nyílt meg az első hologramállatkert, ami a hagyományos állatkerteknél jóval több állatfajjal való találkozásra ad lehetőséget a látogatók számára, méghozzá az élőlényeket virtuálisan eredeti élőhelyük környezetébe helyezve az állatok természetes viselkedése is megismerhetővé válik. A hologramokat az ausztrál Axiom Holographics készítette el, akik hologramtechnológiával működő eszközöket gyártanak, kereskedelmi, oktatási, szórakoztatási és katonai célokra, köztük hordozható holografikus asztalokat és falakat is. Az állatkert 1000 négyzetméteres területén a falakon megjelenő állatok a világ legkülönbözőbb régióiba kalauzolnak, Afrikától az Északi-sarkig és egy hatalmas, 25 méter hosszú bálnával is lehet találkozni az akár három órás esemény során. A speciális állatkert nem nyújta ugyan ugyanazt az élményt, mint a valódi állatokkal való interakció, de a park üzemeltetői szerint a hologramok alkalmazása a virtuális élőlények VR-sisakokon keresztül történő megfigyelése helyett jelentősen növeli a valósághű hangulatot. Az ausztrál park csak az első a hologramállatkertek sorában, az Axiom az Egyesült Államokban, Japánban és Európában is tervezi hasonló létesítmények megnyitását a jövőben.
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Mobiltelefonnal készített fotók kerültek a Roadster nyomtatott kiadásába
Mobiltelefonnal készített fotók kerültek a Roadster nyomtatott kiadásába
A negyedévente megjelenő utazási és életmódmagazin, a Roadster, a Samsunggal együttműködve izgalmas kalandra vállalkozott. A kiadó Player Media Group csapata meginvitálta a dél-koreai gyártóóriást egy technológiai kihívásra, melyben arra a kérdésre keresték a választ, hogy napjaink mobiltelefonjai vajon professzionális fényképezőgépekként is megállják-e a helyüket.
Kiiktatja a túl hangos zajforrást a csapatban mozgó okoshangszórók raja
Kiiktatja a túl hangos zajforrást a csapatban mozgó okoshangszórók raja
Önállóan mozgó és tájékozódó, alakváltó robotokat készítettek a kutatók a nyilvános helyek zajszűrésére.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.