"Vissza a jövőbe" miniváros épül Tokióban 2050-re

2022 / 09 / 24 / Bobák Zsófia
A "város a városban" tervei a múltba nyúlnak vissza, hogy a jövő metropoliszát hozzák létre.

A Tokyo Bay eSG projekt célja egy olyan miniváros létrehozása, ami Tokió használaton kívüli, jelenleg vízzel borított területeinek feltöltésével és beépítésével újabb lakóhelyet biztosít a lakosság számára, de nem hétköznapi módon: a régióban a fenntarthatóság és a legmodernebb technológiák találkozásával egészen futurisztikus környezetet alkot a természet és a drónok/légitaxik/mini-repülők egyvelege. A programot szervező városi önkormányzat (TMG) tervei szerint a világ első ESG városa 2050-re készülhet el és a lehető legtöbb zöld technológia alkalmazásával.

Az ESG a Környezet, Társadalom, Kormányzás (Environment, Social, Government) kifejezéseket takarja és ezeknek az ideális kombinációját igyekszik megteremteni az élhetőség jegyében. A TMG leírása szerint a fenntartható környezet kialakítása a várostervezés során nem a mai kor újdonsága, sőt, a futurisztikus település infrastruktúrájának alapjai az Edo korszakba nyúlnak vissza, mikor a Tokió elődjét jelentő hatalmas város működése a körkörös gazdaság szabályaira épült. Ezekhez a hagyományokhoz térnek vissza a miniváros építésekor, egy tető alá hozva az ősi tradíciókat a high-tech életmóddal.

A város terveit már évekkel ezelőtt bemutatták, de az építés még nem kezdődött el, a Bloomberg beszámolója szerint jelenleg még további partnereket keresnek a pilot programhoz, ami valószínűleg a jövő év során indulhat el.

(Fotó: Tokyo Metropolitan Government)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Az afrikai robbanó tó, ami pillanatok alatt végzett ezerhétszáz emberrel
Az afrikai robbanó tó, ami pillanatok alatt végzett ezerhétszáz emberrel
Afrikában három olyan tó is található, ami időzített bombához hasonló fenyegetést jelent: a bennük felgyülemlő szén-dioxid rossz esetben kirobbanhat és az elterjedő fojtogató felhő a közelben lévőket rendkívül gyorsan megölheti. A legtöbb áldozatot szedő esemény 1986-ban történt.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.