"Vissza a jövőbe" miniváros épül Tokióban 2050-re

2022 / 09 / 24 / Bobák Zsófia
A "város a városban" tervei a múltba nyúlnak vissza, hogy a jövő metropoliszát hozzák létre.

A Tokyo Bay eSG projekt célja egy olyan miniváros létrehozása, ami Tokió használaton kívüli, jelenleg vízzel borított területeinek feltöltésével és beépítésével újabb lakóhelyet biztosít a lakosság számára, de nem hétköznapi módon: a régióban a fenntarthatóság és a legmodernebb technológiák találkozásával egészen futurisztikus környezetet alkot a természet és a drónok/légitaxik/mini-repülők egyvelege. A programot szervező városi önkormányzat (TMG) tervei szerint a világ első ESG városa 2050-re készülhet el és a lehető legtöbb zöld technológia alkalmazásával.

Az ESG a Környezet, Társadalom, Kormányzás (Environment, Social, Government) kifejezéseket takarja és ezeknek az ideális kombinációját igyekszik megteremteni az élhetőség jegyében. A TMG leírása szerint a fenntartható környezet kialakítása a várostervezés során nem a mai kor újdonsága, sőt, a futurisztikus település infrastruktúrájának alapjai az Edo korszakba nyúlnak vissza, mikor a Tokió elődjét jelentő hatalmas város működése a körkörös gazdaság szabályaira épült. Ezekhez a hagyományokhoz térnek vissza a miniváros építésekor, egy tető alá hozva az ősi tradíciókat a high-tech életmóddal.

A város terveit már évekkel ezelőtt bemutatták, de az építés még nem kezdődött el, a Bloomberg beszámolója szerint jelenleg még további partnereket keresnek a pilot programhoz, ami valószínűleg a jövő év során indulhat el.

(Fotó: Tokyo Metropolitan Government)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.