Zöldre vált az ENI (korábban AGIP) olajmulti

2020 / 03 / 02 / Rácz Tamás
Zöldre vált az ENI (korábban AGIP) olajmulti
2050-ig 55 GW-nyi megújuló energiára alapozott termelőkapacitást ígér az olasz energiaóriás.

Ha nem tudod megakadályozni, állj az élére, szól a bölcs tanács politikusoknak, és mintha valami ilyesmi zajlana az olajcégeknél is manapság. Ezek a nagyvállalatok, amelyek ugye a kőolaj kitermelésével és elégetésre alkalmassá tételével foglalkoznak, egyre látványosabb vállalásokat tesznek annak érdekében, hogy az olajkorszak végeztével is legyen mivel foglalkozniuk.

Az olasz ENI (korábban AGIP-ként ismerhettük) bejelentette, hogy 2050-re világszerte 55GW-nyi megújuló energiaforrásra alapozott termelési kapacitást épít ki. Ez több mint 27 Paks-nyi energia.

Az olajcég február 28-án hozta nyilvánosságra hosszú távú stratégiai terveit, mely szerint az ambiciózus célt nem csak új erőművek építésével tervezik elérni, hanem biogáz-gyártással, az üzemanyagokhoz kevert biokomponensek mennyiségének növelésével (mindezt 2023-tól pálmazsír-mentesen) és hasonló trükkökkel. Olyan gázerőművekről is szó esik a dokumentumban, melyek működése során a keletkező CO2-t nem engedik a légkörbe, hanem valamiképp megfogják és tárolják. Kíváncsian várjuk a részleteket és a konkrétumokat az elkövetkező három évtizedben!

Aki pedig arra kíváncsi, hogyan képzeli a füstgázból a CO2 megfogását és hasznosítását az ENI, hallgassa meg a cég nagyon aranyos borzas kollegináját a témáról,  jó szórakozást!

 


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.