Zöldre vált az ENI (korábban AGIP) olajmulti

2020 / 03 / 02 / Rácz Tamás
Zöldre vált az ENI (korábban AGIP) olajmulti
2050-ig 55 GW-nyi megújuló energiára alapozott termelőkapacitást ígér az olasz energiaóriás.

Ha nem tudod megakadályozni, állj az élére, szól a bölcs tanács politikusoknak, és mintha valami ilyesmi zajlana az olajcégeknél is manapság. Ezek a nagyvállalatok, amelyek ugye a kőolaj kitermelésével és elégetésre alkalmassá tételével foglalkoznak, egyre látványosabb vállalásokat tesznek annak érdekében, hogy az olajkorszak végeztével is legyen mivel foglalkozniuk.

Az olasz ENI (korábban AGIP-ként ismerhettük) bejelentette, hogy 2050-re világszerte 55GW-nyi megújuló energiaforrásra alapozott termelési kapacitást épít ki. Ez több mint 27 Paks-nyi energia.

Az olajcég február 28-án hozta nyilvánosságra hosszú távú stratégiai terveit, mely szerint az ambiciózus célt nem csak új erőművek építésével tervezik elérni, hanem biogáz-gyártással, az üzemanyagokhoz kevert biokomponensek mennyiségének növelésével (mindezt 2023-tól pálmazsír-mentesen) és hasonló trükkökkel. Olyan gázerőművekről is szó esik a dokumentumban, melyek működése során a keletkező CO2-t nem engedik a légkörbe, hanem valamiképp megfogják és tárolják. Kíváncsian várjuk a részleteket és a konkrétumokat az elkövetkező három évtizedben!

Aki pedig arra kíváncsi, hogyan képzeli a füstgázból a CO2 megfogását és hasznosítását az ENI, hallgassa meg a cég nagyon aranyos borzas kollegináját a témáról,  jó szórakozást!

 


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.



This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.