100 fölé nőtt a Németországban szabadon élő farkasfalkák száma

2019 / 12 / 08 / Justin Viktor
100 fölé nőtt a Németországban szabadon élő farkasfalkák száma
A bennünket körülvevő természetes ökoszisztémák bonyolultak, laikus számára szinte áttekinthetetlenül azok, de egy biztosra vehetünk: minden mindennel szorosan összefügg. Ezért is rendkívül fontos, hogy az emberi tevékenység során megsérült természeti közösségeket helyreállítsuk, regeneráljuk.

A védett faj legnagyobb koncentrációja a Berlin körüli Brandenburg nagyvárosi régióban található, de nem csak több farkasfalka van, az állat új területeket is meghódít Németországban. A falkák pontos száma száma 105-re nőtt, a december 2-án kiadott 2019-es hivatalos adatok szerint.

Az előző 2017-18-as megfigyelés melyet a Szövetségi Természetvédelmi Ügynökség (BfN) és a kormány Farkas Tanácsadó Központja végzett, még csupán 77 csoportot azonosított.

"A farkasok területei továbbra is a korábban ismert részeken koncentrálódnak, Szászország keleti felétől az Északi-tengerig terjednek"

- mondta Beate Jessel a Természetvédelmi Ügynökség elnöke.

A falkák három és tizenegy farkas közötti egyedből állnak, és rajtuk kívül azonosítottak még 25 farkaspárt és 13 magányos farkast is. Az előző vizsgálat adataiban a 77 falka mellett 40 pár és három magányos farkas volt.

Visszatelepítés

A 2000-es évek elején, 150 évvel azután, hogy az utolsó farkas is elpusztult Németországban, a farkasok az ország keleti részében jelentek meg újra, először a Lusatia régióban, amely Brandenburgot és Szászországot érinti.

Azóta számos másik államban is elterjedtek, érintetté vált Brandenburg, Szász-Anhalt, Mecklenburg-Pomeránia és Alsó-Szászország. Mindeközben az elhullottan felelt farkasok száma az egy évvel korábbi 61-ről 99-re ugrott. A 83 közlekedési balesetben elpusztult állat több mint fele még kölyök volt. Az idei jelentés 8 illegálisan elpusztított farkasról számolt be.

(Forrás: DeutscheWelle Képek: Pexels, Flickr)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Mikrofarmokkal tervez újfajta életmódot divatba hozni egy amerikai cég
Mikrofarmokkal tervez újfajta életmódot divatba hozni egy amerikai cég
Az árát nehezen hozza be, de állandóan kéznél lévő, vegyianyagmentes zöldségeket biztosít a bárhol elhelyezhető mikrofarm, ami az öntözésen kívül önállóan működik.
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.