1784-ben száz robot dolgozik egy közös agyra kapcsolódva 2024 / 05 / 25 / Bobák Zsófia

A Naver Labs 1784 elnevezésű létesítményében 2022-ben kezdték meg a munkát a dolgozók, akik között számos robot is található, az épületben ugyanis a humán-gép interakciók tesztelését és a robotokkal való szoros együttműködés vizsgálatát szolgáló projekteken dolgoznak. A jövő munkahelyén a tech szektorban tevékenykedő embereket több mint száz robot segíti, amelyek egyetlen hálózatra (az ARC-ra) kapcsolódva, felhő alapú rendszer irányításával működnek és saját lifttel, a Roboporttal utaznak az emeletek között. Elsősorban kávét és ebédet szállítanak humán munkatársainak, így az épületen belüli Starbucks különös látványt nyújt: vásárlók helyett robotok sorakoznak a pult előtt a kávéért, amelyek a felvett árut egyenesen a megrendelőhöz viszik. A gépek nem általános célú, fejlett masinák, amelyek bármilyen emberi feladatot el tudnak végezni, hanem egyszerű szállítórobotok, de bizonyos korlátozott asszisztensi vagy biztonsági őri feladatokra alkalmasak lehetnek. A Naver, azaz Dél-Korea Google-ja, az 1784-ben zajló munkát egy olyan korszakra való felkészülésnek szánja, amelyben a mindennapos élet részét képezi majd a robotok jelenléte, valamint az önvezetés, az 5G (vagy ennek következő generációs változata), a mesterséges intelligencia és az innovatív infrastruktúrák. (Fotó: Naver Corporation)
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Meglepő név taszította le a Samsungot a hajlítható telefonok trónjáról
Meglepő név taszította le a Samsungot a hajlítható telefonok trónjáról
A koreai gyártó néhány éve még szinte teljesen egyeduralkodónak számított a hajlítható kijelzős telefonok piacán, a legfrissebb piackutatási adatok alapján azonban 2024-re a konkurencia nem csak beérte, de meg is előzte őket.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.