2030 után már csak elektromos autót gyárt a Bentley

2020 / 11 / 09 / Rácz Tamás
2030 után már csak elektromos autót gyárt a Bentley
Az már csak tíz év!

A Volkswagen Csoport luxusmárkája, a Bentley bemutatta hosszú távú terveit egy online sajtótájékoztató keretében. A cég működését meghatározó új stratégia neve: Beyond100, ami a Bentley 1919-es alapítása óta eltelt egy évszázad utáni időszakra utal.

A "fenntartható luxus" jegyében a márka a beszállítói tevékenységtől kezdve a gyártáson át termékei üzemeltetéséig teljes karbonsemlegességre törekszik. A Bentley azt ígéri, 2023-ban már minden modelljük kapható lesz konnektoros hibrid hajtással is, 2025-ben bemutatják első villanyautójukat, 2026-ban már csak konnektorról is tölthető hibrid illetve akkumulátoros elektromos autókat gyártanak majd, 2030-tól kezdve pedig nem készítenek többet belsőégésű motoros járművet, csak elektromos autókat.


Az elektromos EXP 100 GT koncepcióautót a tavalyi jubileumi évben mutatták be - már elektromos hajtással

Maga a gyártó is elismeri, hogy ez elég nagy váltásnak ígérkezik, hiszen jelenleg ők gyártják a világon a legtöbb V12-es motort és ebből a pozícióból rajtolva akarnak egy évtizeden belül a fenntartható luxus gondolatának első számú képviselőivé válni.

Persze ezt az egészet nem most találták ki, az átállás a karbonsemlegességre már jó ideje zajlik. A Bentley 80 éves központi üzeme jelenleg az Egyesült Királyság egyetlen prémium autógyára, amely CO2-semlegesen működik. A crewe-i üzem tavaly vált karbonsemlegessé, energiaellátását a 30.000 saját napelem-tábla mellett már kizárólag megújuló forrásból származó árammal fedezi.

Az elektromos luxusautók első testet öltött képviselője a tavalyi jubileumi évben bemutatott EXP 100 GT koncepcióautó, amelyben a 12 henger duruzsolását már nem évezheti a felvilágosult XXI. századi célközönség, viszont beszívhatja a boripari melléktermékekből készült szintetikus bőrkárpit illatát.

 

 


H71M Hall-hatású tolóhajtómű – igazi áttörés a NASA szökési sebességet elérő ionhajtóműve
H71M Hall-hatású tolóhajtómű – igazi áttörés a NASA szökési sebességet elérő ionhajtóműve
Az ionmeghajtás technológiáját eddig kisebb műholdak űrbeli navigálására használták, most azonban a NASA új hajtóművével igazi űrhajók is működtethetőek vele, és elérhető a bolygóközi utazás is.
Megjelent a legmikróbb mikromobilitási eszköz
Megjelent a legmikróbb mikromobilitási eszköz
De vajon sikerül-e forradalmasítania a sétálást a görcipőnek, ami készítői szerint olyan, mintha egy mozgó járdán haladnánk?
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.



This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.